Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a dat startul campaniei de curăţenie de primăvară. A...

Primarul Nicolae Robu a dat startul campaniei de curăţenie de primăvară. A strâns chiştocurile de ţigară

210
DISTRIBUIȚI

Pentru că timişorenii continuă să-şi scoată toate vechiturile din casă la colţul blocului sau al străzii, s-au adunat din nou mormane de deşeuri care trebuie să dispară de Paşti. De aceea, primăria anunţă o (probabil ultimă) campanie de colectare a acestor deşeuri voluminoase (electrocasnice, mobilier etc) gratuit, care va dura doar o săptămână. După aceea, se aplică amenzi usturătoare celor care mai îndrăznesc să-şi arunce mizeriile în stradă.

“Se va face curăţenia de Paşti chiar dacă nu e obiectul contractului cu firma de salubrizare. Se vor mobiliza şi societăţile primăriei, în interesul public al oraşului. Alături vor participa şi firmele Brantner şi Retim, care trebuie să transporte ceea ce scot oamenii din locuinţe. Înţeleg până la un punct poziţia ADID şi Retim, că în alte ţări cu un standard de civilizaţie ridicat nu se fac astfel de campanii”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Edilul a explicat din nou că în ţările cu tradiţie în păstrarea curăţeniei pe domeniul public, când un cetăţean are obiecte de aruncat, dă telefon la firma de salubrizare, care îi ridică gunoiul contra cost.

“Campania va dura o săptămână, după care se vor aplica amenzi drastice celor care scot gunoiul în stradă. (…). Va trebui dusă o muncă de educaţie civică. Eu am făcut personal astfel de gesturi, sperând că se mai molipsesc şi alţii dacă-l văd pe primar că nu-i cad fulgii dacă se apleacă să ridice câte un chiştoc de ţigară. Şi îi îndemn să le atragem atenţia celor care lasă ‘să le scape’ pe jos şerveţele, obiecte din plastic, chiştoace. Vor fi patrulări nonstop în zona centrală şi în weekend, pentru a se vedea la timp când sunt coşurile pline”, a explicat edilul.

Comentarii

comentarii