Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a mai găsit în sertar un proiect de pe...

Primarul Nicolae Robu a mai găsit în sertar un proiect de pe vremea lui Ciuhandu. Așa că vrea să sape sub Spitalul Militar

1347
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a mai găsit în sertarul de la birou un proiect lăsat de predecesorul său. Este vorba de proiectul de reamenajare a zonei din jurul Pieței 700, proiect realizatat de arhitectul Vlad Gaivoronsch acum mai vine de 7 ani, în momentul în care a fost finalizată prima clădire a City Business Centre. Proiectul ”Piața 700 – Poarta către centru” prevedea refacerea întregii piețe și funcționalizarea clădirii Spitalului Militar, prin deschiderea acestuia și folosirea curților interioare pentru accesul în centrul vechi.

În lipsă de idei, primarul a anunțat că va realiza o legătură subterană, pe sub Spitalul Militar, între Piaţa 700 şi strada pietonală Mărăşti. Pentru asta va trebui să se pronunţe, din nou, și pe alți bani, arhitecţii şi cel mai probabil ar fi o promisiune pentru viitorul mandat al edilului. Pentru că recunoaşte singur că este ceva de durată, care va începe după ce pasajul Solventul va fi gata. Proiectul ar fi: Piaţa 700 modernizată şi dusă la demisol sau demisol plus parter, deasupra o parcare cu cât mai multe etaje, pentru că nu există parcare mare în zona centrală, şi dintr-un punct al pieţei se coboară în subteran şi se traversează pe sub Spitalul Militar, cu ieşire pe strada pietonală Mărăşti. 

În acest fel, strada Sf. Ioan ar rămâne doar pentru mijloacele de transport în comun şi pietoni. Toruşi, edilul a precizat că ideea va fi supusă spre analiză mai întâi arhitecţilor. Fiind obiectiv miliar, mai mult ca sigur că idea va rămâne în acest frumos stadiu, de vis.

Comentarii

comentarii