Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a retras proiectul loturilor gratuite pentru tineri

Primarul Nicolae Robu a retras proiectul loturilor gratuite pentru tineri

1292
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a retras, în şedinţa de consiliu local de marţi, proiectul cu lista terenurilor gratuite acordate de primărie pentru tinerii de până în 35 de ani, pentru că nu a fost reactualizată, aşa cum a spus instanţa, ci s-a încercat continuarea, cu bună ştiinţă, a nedreptăţirii unor tineri timişoreni.

Este ştiut că primăria (comisia) a apreciat după bunul plac limita de vârstă a celor care au dreptul să primească lotul gratuit de la municipalitate: solicitantul trebuie să aibă sub 35 de ani în momentul semnării contractului. Ori nimeni nu poate şti câţi ani vor dura demersurile. Doi dire cei care au împlinit între timp 35 de ani şi au fost respinşi de pe listă s-au adresat instanţei şi au câştigat, iar recomandarea instanţei a fost aceea de a se reface toată lista.  

Numai că cei din comisie au continuat să interpreteze legea discriminatoriu: dacă alţii nu au avut bani de procese şi nu au mai dat în judecată primăria, au rămas pe dinafară.

Subiectul a fost deschis de fostul viceprimar Adrian Orza în plenul de CLT de marţi, care a subliniat că “tabelul trebuia afişat cu toate cererile pe listă. Instanţa spune că e greşit. La fel, pentru celelalte persoane care erau în aceeaşi situaţie cu cei doi care au câştigat, potrivit acelei proceduri, cred că era normal ca lista după instanţă să fie refăcută. Cred că PMT a interpretat vârsta cum a vrut, iar instanţa spune că s-a greşi. Eu cred că acum nedreptăţim cu bună ştiinţă nişte persoane care aveau vârsta conformă”.

Nicolae Robu a intervenit, susţinând că a atras atenţia de mai mute ori asupra necesităţii reactualizării listei, după ce cei doi timişoreni au câştigat procesul cu primăria, iar legea trebuia aplicată unitar, tuturor.

“Comisia nu a inclus în listă şi alte cazuri ca şi cele din instanţă? Trebuie tratate identic toate cazurile. Eu am mai spus-o”. Viceprimarul Farkas Imre a afirmat că “noi, comisia, am considerat că instanţa a dat dreptate celor doi, iar restul nu şi-au mai exprimat intenţia”.

Adrian Orza a explicat din nou că “instanţa spune că trebuie republicată toată lista”.

Primarul a fost luat prin surprindere că nu a fost respectată recomandarea (hotărârea) magistraţilor: “Staţi puţin! Acum înţeleg că situaţia este alta decât am ştiut eu. Când instanţa s-a exprimat favorabil pentru cei doi, comisia trebuia să reactualizeze întreaga listă cu toţi solicitanţii. Dacă avem aşa ceva (neactualizare, n.r.), eu retrag lista şi comisia trebuie să refacă lista”.

Viceprimarul Farkas Imre a încercat să-şi susţină punctul de vedere care nu se ralia instanţei: “Sunt unii care nu şi-au mai reactualizat cererile”, dar Nicolae Robu a decis: “Retrag proiectul. Consider că toţi cei care au fost în aceeaşi situaţie trebuie trataţi la fel”.

Lista a fost una comentată mult, mai ales că printre solicitanţii de terenuri se regăseau şi doi consilieri apropiaţi ai edilului: Sanda Greblă, care s-a calificat din prima, şi Cătălin Iapă, care a ajuns primul sub linie. Robert Kristof era, oricum, pe o poziţie îndepărtată, care nu îi dădea speranţe.

Comentarii

comentarii