Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu cere modificarea legii ajutorului de stat, pentru a putea...

Primarul Nicolae Robu cere modificarea legii ajutorului de stat, pentru a putea da bani la ACS Poli Timișoara

1771
DISTRIBUIȚI

Deoarece în pofida sponsorilor ”atrași” în ultimele săptămâni situația financiară a echipei ACS Poli Timișoara este în continuare dramatică, primarul Nicolae Robu continuă demersurile de a putea finanța clubul de la bugetul local. După ce Consiliul Concurenței a trimis Primăriei Timișoara o adresă în care spune că orice sumă de bani sau altă facilitate acordată de autoritățile locale unui club profesionist este ajutor de star, și deci ilegal, Robu cere acum sprijin de la deputații din Parlamentul României. Conform clarificărilor Consiliului Concurenței autoritățile locale pot finanța doar cluburile de amatori.

”Am aflat că legea de aprobare a OUG nr. 38 / 2017 prin care s-a amendat Legea nr. 69 / 2000 -Legea Sportului este pe rol în Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat. Principala modificare ar viza cota parte din bugetul local alocabilă pentru finanțarea sportului, care nu va mai fi plafonată la 5%.

Oameni buni, nu asta este problema!!!

Degeaba se ridică sau chiar dispare acel plafon, autoritățile publice locale n-o să poată da un ban către nicio structură în care sportivii sunt salariați, pentru că A DA ÎNSEAMNĂ AJUTOR DE STAT, așa cum puteți citi în răspunsul primit de Primăria Timișoara de la Consiliul Concurenței!

Exceptați de la incidența regulilor ajutorului de stat structurile sportive de tip ong indiferent dacă sportivii lor sunt salariați sau nu și cele reprezentând părți intrinseci ale municipalităților, cu ordonare terțiară de credite, iarăși indiferent dacă sportivii lor sunt salariați sau nu! Dacă faceți asta, sportul românesc de performanță are o șansă de renaștere. Dacă nu faceți asta, Legea nr. 69 / 2000 -Legea Sportului, actualizată cu OUG nr. 38/2017 rămâne caducă în raport cu sportul de performanță!

FAC CUNOSCUT CĂ, ÎN CAZUL ÎN CARE APELUL MEU ÎNTRU BINELE SPORTULUI ROMÂNESC NU SE IA ÎN CONSIDERARE, VOI SESIZA CONSILIUL CONCURENȚEI SĂ CALIFICE PRIN ÎNȘTIINȚĂRI NOMINALE DREPT AJUTOR DE STAT FINANȚAREA DE LA BUGETELE LOCALE A TUTUROR CLUBURILOR DIN ROMÂNIA CARE PLĂTESC SPORTIVILOR SALARII, NU NUMAI A CLUBULUI ACS POLI TIMIȘOARA! PENTRU CĂ TRĂIM ÎN ACEEAȘI ȚARĂ ȘI NU ESTE NORMAL CA UNUL ȘI ACELAȘI LUCRU SĂ FIE PERMIS LA UNII ȘI INTERZIS LA ALȚII, ÎN SPEȚĂ LA TIMIȘOARA!

P.S. Remarcați cât de gravă este situația, pe pagina 2, rândurile 1-10, unde se spune că <<NU DOAR FINANȚAREA NERAMBURSABILĂ POATE IMPLICA AJUTOR DE STAT, CI ȘI ORICE FACILITATE ACORDATĂ DE AUTORITĂȚILE LOCALE / CENTRALE, CA DE EXEMPLU EVENTUALE SCUTIRI DE LA PLATĂ […] PENTRU INFRASTRUCTURA UTILIZATĂ ETC.>>”, spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii