Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu: ”Cine îşi iubeşte ţara, îşi renovează faţada clădirii”

Primarul Nicolae Robu: ”Cine îşi iubeşte ţara, îşi renovează faţada clădirii”

774
DISTRIBUIȚI

Normalitatea a ajuns să fie considerată excepţie. De parcă nu ar fi fost obligaţia proprietarilor imobilelor din Timişoara, inclusiv a celor din vatra oraşului, să-şi repare faţadele clădirilor din care se desprindeau (la unele încă se mai desprind) lespezi de tencuială care-ţi pică în cap, primarul Nicolae Robu împarte mulţumiri în stânga şi în dreapta pentru astfel de finalizări de lucrări.

Edilul anunţă pe pagina sa de facebook că până în toamna viitoare, toate vor trebui să arate ireproşabil.

“CELE TREI PIEŢE PRINCIPALE ALE ORAŞULUI -PIAŢA VICTORIEI, PIAŢA LIBERTĂŢII ŞI PIAŢA UNIRII – TREBUIE SĂ ARATE IMPECABIL PENTRU ANUL 2021! DECI, TERMEN DE REABILITARE A TUTUROR CLĂDIRILOR PE CARE ELE LE CUPRIND: 31.10.2020!!!

O nouă clădire emblematică a Timişoarei, Casa cu Atlanţi, situată pe str. Alba Iulia, în prelungirea Palatului Operei şi a Teatrelor înspre Piaţa Libertăţii este reabilitată în cea mai mare proporţie! Este o clădire proprietate privată, ca toate clădirile din Piaţa Victoriei şi din celelalte două pieţe menţionate, exceptând Palatul Operei şi a Teatrelor şi Primăria Veche -proprietăţi ale municipalităţii-, Fosta Comenduire a Garnizoanei -proprietate a Ministerului Culturii- şi Actuala Comenduire a Garnizoanei şi Casa Armatei -proprietăţi ale Ministerului Apărării.

Felicitări proprietarului Casei cu Atlanţi!

Urmaţi-le exemplul, stimaţi proprietari / coproprietari de clădiri din cele trei pieţe şi, de fapt, din întregul oraş! Mie nu-mi face plăcere să vă amendez sau să vă supraimpozitez, dar vă spun cu respect: cine nu a început deja să-şi reabiliteze clădirea încât lucrările să poată fi finalizate până la data de 31.10.2020, va fi amendat, începând de acum, în fiecare săptămână şi, în plus, pus la impozit de 6 ori mai mare! Nu ne putem juca cu imaginea oraşului nostru şi a ţării noastre! Nu ne putem lăsa prinşi de anul 2021, când vom fi capitală a culturii europene, cu clădirile din cele trei pieţe în halul în care majoritatea sunt acum! Vă rog să înţelegeţi asta, stimaţi concitadini! Cine îşi iubeşte oraşul, cine îşi iubeşte ţara, înţelege, fără îndoială!

Salut prezenţa schelelor pe circa 2/3 din frontul stradal de pe latura vestică a Pieţei Victoriei (cea cu Statuia Regelui Ferdinand) şi aştept ca ele să apară şi pe treimea rămasă!

Mă îngrijorează, însă, lipsa de reacţie a proprietarilor de pe latura estică (cea cu Statuia Reginei Maria). Ei ne obligă să-i amendăm în continuare şi îi vom amenda fără menajamente! Dacă situaţia continuă, vom ajunge să-i executăm silit, scoţându-le proprietăţile la licitaţie! Deşi, o spun răspicat, ne-ar displăcea profund să avem de făcut aşa ceva!”, spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii