Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu crede că s-a descurcat bine cu deszăpezirea

Primarul Nicolae Robu crede că s-a descurcat bine cu deszăpezirea

1747
DISTRIBUIȚI

În timp ce timişorenii sunt nemulţumiţi că zăpada a inundat oraşul în troiene, că trotuarele sunt în cea mai mare parte impracticabile, iar dacă ai drumuri pe alte trasee decât pe cele ultracentrale ai toate şansele să te înfunzi în nămeţi sau să faci piruete pe poleiul format, primarul Nicolae Robu crede că administraţia timişoreană s-a descurcat bine. În orice caz, nu a fost mai rău decât atunci când primăria avea semnat un contract pe termen mai lung cu o firmă de deszăpezire.  

Edilul a aruncat chiar o aluzie la corectitudinea primăriei pe care o conduce, care a lăsat-o fără firmă de deszăpezire: nu s-au prezentat la licitaţie firme de deszăpezire pentru că exigenţele anti-furt ale PMT au fost poate exagerate. Nicolae Robu recunoaşte că nu a apelat la firme private pentru înlăturarea nămeţilor şi că poate a greşit, dar spune că e mai sigur aşa, că nu va avea noi probleme cu Curtea de Conturi.

“Pe arterele principale se circulă bine, pe unele din străzile secundare s-a putut interveni, pe altele nu. Avem 1.200 de străzi. Între blocuri este aproape imposibil să intervenim. (…). Am cerut atenţie mai mare acordată trotuarelor, pentru că este pericol ca oamenii să se accidenteze. (…). Dacă faci o licitaţie cu pretenţii ridicate, nu e nimeni interesat. Am vrut să verificăm la sânge în ce măsură operatorul îşi face datoria. Am marşat mult pe noile tehnologii, să se vadă în orice moment pe un computer de câte ori s-a trecut pe fiecare arteră, dacă s-a mers cu lama sus sau jos, încât să fim siguri că plătim serviciile exact la nivelul a ceea ce s-a prestat. În aceste condiţii, nu a venit nimeni la licitaţie”, a explicat Nicolae Robu în conferinţa de presă de marţi 18.12.2018.

E a adăugat că îi înţelege şi pe potenţialii operatori, care fac investiţii în utilaje de deszăpezire, iar dacă sunt ierni blânde, care nu necesită intervenţia lor, nu pot fi siguri în cât timp îşi pot amortiza investiţia.

“Când vii să plăteşti un fel de abonament, cum se întâmplă pentru service la calculatoare, ştii că atunci când ai nevoie, se intervine. Doar că atunci vine Curtea de Conturi, ia o situaţie de la Institutul Meteo şi te întreabă de ce ai plătit atât în anul cutare, pentru că nu a nins. Se ajunge în situaţii de forţă majoră cum am ajuns noi şi am atribuit direct acest serviciu către SDM. SDM împreună cu celelalte societăţi mobilizate pentru deszăpezire au făcut faţă cu brio, nivelul nefiind mai prejos decât atunci când exista un contract cu o firmă pentru deszăpezire”, a afirmat Nicolae Robu.

El a explicat că iarna nu a luat prin surprindere primăria, dar atunci când ninge abundent există nemulţumiri peste tot.

Comentarii

comentarii