Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu, între amuzant şi aberant

Primarul Nicolae Robu, între amuzant şi aberant

835
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu începe să aibă tot mai mult haz (negru), care scoate la iveală degringolada care-i străbate gândirea când vine vorba despre ordinea urbei. Pentru că neputinţa de a asigura curăţenia, ordinea, igiena fonică şi sanitară urbană prin folosirea eficientă a Poliţiei Locale care-i este subordonată, lansează tot mai frecvent sondaje pe respectivele teme. De felul: v-ar plăcea să trăiţi într-un oraş civilizat?

Domnul primar Nicolae Robu deja a indus în rândul timişorenilor incertitudinea cu privire la capacitatea domniei sale de a face o alegere corectă: cum să lansezi sondaje pe tema hoţilor de buzunare, a pedepsirii acestora şi a celor care face mizerie în oraş (deocamdată este evitat sondajul privind igiena fonică a cetăţii)? Oare domnia sa are dubii în privinţa alegerii variantei corecte?

Astfel de sondaje care sfidează până şi ridicolul şi comicul şi capacitatea de discernământ al unora demonstrează jocul oscilant al inteligenţei. Care joacă feste.

Iată ce ne sugerează noul sondaj al edilului:

“Cunoaştem cu toţii că hoţii de buzunare şi cerşetorii ştiu că Poliţia nu le poate face nimic decât să le dea amendă pe care ei oricum nu o plătesc şi pentru care nici nu pot fi executaţi silit, că n-au nimic ce să li se poată lua. F.f. greu, în anumite condiţii, pot fi condamnaţi.

Aţi fi de acord cu schimbarea legii astfel încât aceşti pungaşi să poată fi trimişi uşor în puşcărie şi, în timp ce sunt privaţi de libertate, puşi la muncă în slujba comunităţii, 8 ore pe zi?”. Variantele de răspuns sunt: “Da, la puşcărie cu ei! sau Nu, să fim toleranţi!”

Doamne fereşte, cât de adânc poate fi abisul neputinţei şi al recunoaşterii tăcute şi disperate a acesteia!

Adică, să aşteptăm să vină parlamentul (prin lege) după câţiva ani (că nici acolo lucrurile nu se mişcă prompt până se adoptă un proiect de lege) să ne cureţe Timişoara de cerşetori şi de hoţi! dar cu celelalte probleme amintite mai sus, cum rămâne? Aşteptăm puşcărie şi pentru cei care murdăresc oraşul şi poluează fonic nopţile timişorenilor, pentru că poliţiştii locali sunt nişte “invizibili” plătiţi din bani publici, pe care (nu ştim motivele) primarul Nicolae Robu nu-i mai poate struni să-şi facă datoria în stradă?

Poate cel mai util cadou pe care cineva i l-ar putea face primarului Nicolae Robu ar fi acela de a-i tăia cablul de acces la facebook, să nu mai posteze tot felul de sondaje-bazaconii cu care nu-i mai poate ameţi pe timişoreni. Timişorenii nu mai pot fi ameţiţi cu diversiuni de acest fel, pentru că ştiu direcţia spre care să primească: civilizaţia europeană occidentală, de care edilul nostru se depărtează tot mai mult.

Comentarii

comentarii