Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu, patron la ACS Poli Timișoara. Alege președinți și promite...

Primarul Nicolae Robu, patron la ACS Poli Timișoara. Alege președinți și promite locuri în Consiliul Director

2191
DISTRIBUIȚI

De fiecare dată când se referă la echipa ACS Poli Timișoara, primarul Nicolae Robu se exprimă de parcă el ar fi patronul echipei. Și creatorul. Și finanțatorul. Fie că este vorba de cumpărarea sau vânzarea de jucători, demiterea și angajarea antrenorilor și chiar a președintelui, primarul are ultimul cuvânt.

Sorin Drăgoi, preşedintele lui ACS Poli Timişoara, a anunţat miercuri că a demisionat din funcţie, după ce a pierdut săptămâna trecută alegerile pentru conducerea LPF.

“Am ajuns la un moment de cumpănă şi aşa cum am adus la cunoştinţă Consiliului Director, în ultima şedinţă din 29 septembrie 2017, îmi depun demisia începând de astăzi, 1 noiembrie, din funcţia de preşedinte al clubului Poli Timişoara. Voi rămâne provizoriu în funcţie până la întreruperea campionatului, în iarnă, moment până la care membrii Consiliului Director vor desemna o altă persoană în funcţia de preşedinte”, a precizat Sorin Drăgoi într-un comunicat.

La doar două zile de la demisie, primarul Nicolae Robu a răbufnit pe Facebook.

”Nu mai intoxicați comunitatea polistă cu  fabulațiile minților voastre”, este masajul primarului. ”După cum se cunoaște, dl Sorin Drăgoi a demisionat din funcția de Președinte al Clubului ACS Poli Timișoara. Constat cu amărăciune cum de îndată ce postul a devenit vacant, au și început speculațiile pe seama ocupării lui. O SPUN RĂSPICAT: ORICE NOMINALIZARE PT ACEASTĂ FUNCȚIE PRIN PRESĂ SAU PE ORIUNDE ESTE FĂRĂ NICIO LEGĂTURĂ CU REALITATEA! EU ÎNCĂ NU MI-AM STABILIT OPȚIUNEA ȘI, CÂTĂ VREME PESTE 90% DIN FINANȚARE ESTE OBȚINUTĂ PRIN DEMERSURILE MELE, SPER CĂ ESTE CLAR PT ORICINE CĂ VIITORUL PREȘEDINTE NU VA FI DESEMNAT LA COLȚ DE STRADĂ SAU ÎN VREO REDACȚIE DE ZIAR, CUM N-AU FOST NICI PRECEDENȚII!”, a scris Nicolae Robu.

Drept urmare, viitorul președinte al clubului va fi ales chiar de către primarul Timișoarei.

Departe însă de Facebook și de ochii presei și suporterilor, Nicolae Robu a mai lansat o campanie disperată pentru salvarea ACS Poli. Pentru că nu poate finanța echipa de la bugetul local, primarul le-a promis oamenilor de afaceri din Timișoara locuri în Consiliul Director al cluburi în schimbul sumei de 500 de euro pe lună.

80 de oameni de afaceri au primit în urmă cu câteva zile mesaje de la primar.

„Mesajul nr. 9. Stimați concitadini. Cu 10 etape înainte de sfârșitul sezonului regular, care cuprinde 13 meciuri tur și 13 meciuri retur, deci după 16 etape, Poli Timișoara ocupă locul trei pe țară la numărul de spectatori prezenți la meciuri. Iată prima jumătate a clasamentului după acest indicator (vezi Gazeta Sporturilor): 1. FCSB: 9.300 spect / meci (locul 1 în clasamentul la zi după puncte). 2. CFR Cluj: 7.000 spect / meci (locul 2 în clasamentul la zi după puncte). 3. Poli Timișoara: 4.000 spect / meci (locul 7/8/9 în clasamentul la zi după puncte). 4. FC Botoșani: 3.600 spect / meci (locul 4 în clasamentul la zi după puncte) (…) Desigur, media de 4.000 spectatori / meci nu înseamnă foarte mult, la modul absolut vorbind, dar, în termeni relativi, înseamnă un loc pe podium pe țară! Vă rog din nou: haideți alături de acest proiect frumos, acum, când e atâta nevoie de ajutorul dv. Dacă fiecare firmă dintre cele 80 reprezentate de dv., membrii acestui grup, ar da doar 500 euro pe lună pt. Poli, s-ar strânge 40.000 de euro pe lună, sumă care ne-ar face misiunea de a ține echipa în viață mai ușoară. Plus că ar însemna un exemplu de urmat și de către alții (reamintesc: avem în Timișoara 55.000 de firme, dintre care 1.800 au fost recent laureate la Topul Firmelor pe 2016). Vă rog să-mi comunicați prin mesaj privat poziția dv. Aștept cu încredere”, este primul mesaj, conform debanat.ro.

Cel de al doilea mesaj, trimis după câteva ore, anunță deja efectele primului: „Mesajul nr. 10. Am primit până acum 3 agreeri ale propunerii de sprijin pt Poli cu 500 euro/lună. Mulțumesc frumos celor trei. Vă rog din nou și pe ceilalți: haideți să constituim acest grup al susținătorilor, ca model de finanțare în premieră națională. Evident, grupul va fi reprezentat corespunzător în Colegiul Director al Clubului”.

Comentarii

comentarii