Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu promite că va reînfiinţa posturi de ”miliție” din cartiere

Primarul Nicolae Robu promite că va reînfiinţa posturi de ”miliție” din cartiere

698
DISTRIBUIȚI

Revenim la ce a fost odată bun dar s-a desfiinţat. Este vorba despre posturile de miliţie care existau în fiecare cartier, dar care s-au desfiinţat după Revoluţie. Între timp, din mijlocul cetăţenilor a dispărut de tot omul de ordine, poliţistul de proximitate, iar societatea a devenit prea “slobodă”.

Într-o discuţie avută recent cu cetăţenii zonei Dacia, aceştia i s-au plâns primarului Nicolae Robu că nu se vede de ani de zile picior de poliţist local în zonă, decât atunci când apare domnia sa. Concomitent, au apărut şi s-au înmulţit boschetarii, tot mai violenţi. Primarul Nicolae Robu le-a explicat cum stă situaţia cu poliţiştii locali şi că are un plan de înfiinţare a unor posturi de poliţie locală în cartiere şi în punctele cu mari aglomeraţii din oraş.

“Noi nu avem destui poliţişti locali iar legea ne limitează numărul pe care-l putem avea. Pentru a ne face mai funcţionali deocamdată am desfiinţat 15 posturi de pază pe care le-am transformat în posturi de poliţişti. Unii sunt în civil prin zona centrală pentru a stârpi cerşetoria, hoţia de buzunare. Ici-colo se mai întâmplă aşa ceva. Este împânzit tot centrul de poliţişti în civil. Acum vrem să desfiinţăm toate posturile de pază, să angajăm o firmă care să asigure paza, ne va costa mai mult dar siguranţa cetăţeanului este mai presus de bani.

Când vom avea suficient de mulţi poliţişti, vreau să facem câte un post în fiecare dintre locurile mai vulnerabile şi este mai multă lume. În Dacia, de fiecare dată când am fost era foarte multă lume şi peste 100 de copii. Vom  face un post permanent şi aici şi atunci vor fi descurajaţi aceşti boschetari şi rău-făcători prin simplul fapt că văd postul de poliţie şi în permanenţă, poliţişti. Asta se va întâmpla, dar după organizarea licitaţiei pentru externalizarea serviciului de pază. Asta înseamnă vreo două-trei luni, dacă licitaţia merge bine şi imediat după aceea vom avea mai mulţi poliţişti”, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii