Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu promite din nou că salubrizarea Timișoarei începe… în curând....

Primarul Nicolae Robu promite din nou că salubrizarea Timișoarei începe… în curând. Conform contractului mai sunt vreo… 70 de zile

778
DISTRIBUIȚI

De fiecare dată când în spațiul public de vorbește de gunoaiele care au invadat Timișoara, primarul Nicolae Robu se declară nemulțumit de situație, dar și total neresponsabil de problemă. De fiecare dată de vină este altcineva. De la ADID și la Retim și până la locuitorii iresponsabili ai orașului. Și, tot de fiecare dată, promite rezolvarea rapidă a situației.

Așa se face că, acum trei săptămâni, declara public că în câteva zile va demara acțiunea de măturare a străzilor și cea de strângere a gunoaielor, de către noua firmă de salubritate Brantner. |Robu știa în acel moment că firma va începe efectiv activitatea de salubrizare după… 90 de zile. Ceea ce a și declarat, la fel de public, după doar trei zile, la semnarea contractului. Contract care a fost semnat de primar cu câteva zile înainte ca în Consiliul Local să fie votat caietul se sarcini care stă la baza documentului.

Acum, că vine primăvara, iar pe străzile Timișoarei s-a format un strat gros de compost natural, primarul lansează campania ”Timișoara curată”. Și promite din nou că va începe curățenia ”în curând”.

”Orașul nostru a traversat o perioadă cumplită din punct de vedere al serviciilor de salubritate. Am explicat de multe ori care au fost cauzele și oricine de bună-credință a înțeles că nu a fost vorba de dezinteresul cuiva, ci de un concurs de împrejurări nefericite. Consecința, însă, pt noi cei ce trăim în Timișoara a fost aceeași și la fel de greu de suportat ca și dacă era vorba de dezinteres: am ajuns să vedem în jurul nostru mizerie cum n-am văzut niciodată anterior! Vă imaginați cum m-am simțit eu, știind că toate nemulțumirile vin spre mine, fără să am nici cea mai mică vină și nici pârghii legale să rezolv problema rapid.

Acum, greul a trecut! Noul sistem a început să funcționeze.

(1) Operatorul RETIM, care acționează în numele asociației ADID, nu în numele Primăriei, cum a acționat până acum, operator responsabil categoric de mizeria cu gunoi casnic prezentă cvasi peste tot în perioada de criză -hai să-i spunem astfel acelei perioade!- își face acum datoria -evident: întotdeauna e loc de mai bine și noi trebuie să vrem mereu să ajungem la mai bine-.

(2) Primăria a reușit la a doua licitație să încheie contract cu un operator de curățenie stradală -este vorba de firma austriacă BRANTNER- și ÎN CURÂND se va intra în normalitate și la acest capitol, înmulțindu-se coșurile de gunoi, ridicându-se prompt gunoiul din ele, măturându-se și spălându-se cât de des va fi nevoie străzile, piețele și trotuarele!

ANUNȚ, ACUM, ÎN PREMIERĂ, STIMAȚI TIMIȘORENI: VOM DECLANȘA O ADEVĂRATĂ CAMPANIE PENTRU ADUCEREA ORAȘULUI NOSTRU LA NIVELUL DE ORAȘ MODEL DE ORAȘ CURAT! ÎI VOM SPUNE “TIMIȘOARA CURATĂ”!

Conținutul campaniei și programul activităților le vom anunța în curând. Aveți încredere! De la a ne fi rușine cât de murdar ne-a fost orașul, vom ajunge la a ne mândri ce oraș curat avem! Veți vedea!”, a postat primarul Nicolae Robu.

Și când face această declarație, primarul Robu știe foarte bine că ”în curândul” este peste vreo 70 de zile. Și mai știe și datele din contract care nu prevăd măturatul decât a unui număr limitat de străzi. Și mai știe și faptul că, din nou, nu prea are bani pentru plata serviciilor Retim.

Comentarii

comentarii