Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu recunoaşte: ”Avem greutăţi cu banii”

Primarul Nicolae Robu recunoaşte: ”Avem greutăţi cu banii”

DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu minimizează cât poate faptul că timişorenii abonaţi la Colterm au rămas fără apă caldă preţ de 15 ore şi-i linişteşte pe oameni că nu a fost nimic grav şi că nici de acum înainte nu va fi pericol de întrerupere a apei calde. Pentru că a rezolvat el totul, cu conducerea EON Gaz. Edilul a explicat şi de unde vin problemele financiare destul de serioase pe care primăria le are cu plata unor facturi sau salarii.

Vestea bună pe care primarul a dat-o este că deja de mai mult timp, Colterm lucrează “pe plus”, numai că are trena de datorii şi pierderi din anii precedenţi.

“Avem greutăţi cu banii. Furtuna din toamnă a produs pagube de 22 milioane de lei, iar de la Guvern am primit doar 2 milioane de lei, faţă de restul ţării unde s-au dat mult mai mulţi bani, deşi nu au avut aceleaşi pagube ca noi. Restul de 20 de milioane de lei le-am dat noi şi lucrul acesta ne-a dezechilibrat financiar. Apoi, s-a pierdut procesul cu ANAF (al fostei administraţii Ciuhandu cu RATT), în valoare de 17,6 milioane de lei şi a trebuit să plătim noi. În acest an, Colterm a trebuit să cumpere certificatele verzi şi pentru că nu le putea plăti din propriul buget, le cumpără primăria, în rate de câte 3,5 milioane de lei lunar, până în septembrie. În aceste condiţii, primăria a acumulat datorii neprevăzute de circa 100 de milioane de lei, o sumă foarte mare, ceea ce a creat perturbări în onorarea de plăţi la timp. Avem întârzieri grave, dar arieratele sunt mici, de sub 2 milioane de lei. Totuşi, ele există în comparaţie cu anii precedenţi, când nu le-am avut”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul a vorbit cu conducerea EON Gaz, căreia i-a promis că o primă tranşă de câteva milioane de lei va fi virată în 10 iulie, iar din septembrie, când se încheie ratele pentru certificatele verzi, cei 3,5 milioane de lei vor fi direcţionaţi lunar spre EON.

Nicolae Robu a precizat că facturile restante din acest an către EON sunt de 7,5 milioane de lei. La aceşti bani se adaugă datoriile istorice de peste 66 milioane de lei.

Comentarii

comentarii