Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu susține că ”a fost obligat” de Gheorghe Ciuhandu să...

Primarul Nicolae Robu susține că ”a fost obligat” de Gheorghe Ciuhandu să demisioneze din funcţia de la AMR

786
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu şi-a primit o mulţime de observaţii, mai ales în spaţiul online, pentru faptul că deşi primarii din opoziţie ai marilor municipii din ţară, membri ai Alianţei Municipiilor din România (AMR), au participat direct la discuţiile de la guvern, pe tema bugetului, el a fost absent fizic, preferând să comenteze şi să critice de la distanţă preconizatul buget alocat administraţiilor locale.

“Sunt considerat un tip destul de vocal, chiar dacă nu am nicio funcţie în Asociaţia Municipiilor din România. Lumea s-a aşteptat să fiu acolo, dar eu nu am funcţii (în AMR, n.r.). Asociaţia este reprezentată prin preşedinte şi prin vicepreşedinţi”, a spus Nicolae Robu în conferinţa de presă de marţi.

Apoi, a expus două motive pentru care nu a putut fi prezent la Bucureşti: 1. un eveniment care a avut loc la Timişoara atunci s-a reţinut acasă şi 2. o chestiune legată de fostul primar Gheorghe Ciuhandu.

“Eu am fost ales vicepreşedinte al AMR, dar am renunţat la funcţie pentru că ar fi trebuit să plătesc vreo 600.000 de lei, cotizaţii pe care domnul Ciuhandu nu le-a plătit când a fost primar. Eu am plătit de când am devenit primar cotizaţia, dar trebuia să plătesc şi restanţele. Am luat decizia să-mi dau demisia din funcţia de vicepreşedinte”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Pe de altă parte, edilul a detaliat că deşi “fiind combativ”, lumea se aştepta să-l vadă la Bucureşti, Primăria Timişoara a găzduit unul din evenimentele care se desfăşoară în municipiu, în cadrul Preşedinţiei României la Consiliul UE.

“În acea zi am găzduit în Timişoara unul dintre evenimentele pe care Timişoara le găzduieşte în cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Au fost reprezentanţi din 26 de ţări ale UE şi eram gazdă, eram organizatori, iar evenimentul a fost găzduit de Primăria Timişoara. Cum ar fi fost ca primarul să nu fie la momentul de deschidere, la bun venit şi apoi la alte momente ale acestui eveniment important de reprezentare a României! Eu m-am angajat în faţa Ministerului de Externe şi a Ministerului Mediului, în speţă, şi evident că trebuia să onorez până la capăt angajamentul. Am fost şi seara, până târziu, cu oaspeţii noştri şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să fie o reuniune reuşită”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul a precizat că dacă va mai fi în zilele următoare o astfel de întâlnire primari-guvern, va merge la Bucureşti.

Comentarii

comentarii