Acasă Administraţie Primarul Robu, nervos pe consilierii locali: “Oameni buni, noi vrem să falimentăm...

Primarul Robu, nervos pe consilierii locali: “Oameni buni, noi vrem să falimentăm Colterm?”

854
DISTRIBUIȚI

Preţul pentru energia termică produsă în cogenerare de CET Sud, blocat în CLT

În şedinţa de CLT de miercuri a picat la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea preţului pentru energia termică produsă în cogenerare şi livrată din centrala de cogenerare CET Sud Timişoara, care aparţine de Colterm, la 204,79 lei/Mwh, fără TVA, pentru energia termică produsă în cogenerare, destinată consumatorilor casnici şi de 205,45 lei/Mwh, fără TVA, pentru energia termică produsă în cogenerare, destinată consumatorilor noncasnici.

Proiectul a primit doar 13 voturi pentru şi 9 abţineri.

“Oameni buni, noi vrem să falimentăm Colterm? V-am explicat cum e cu astea. Dacă noi nu avem preţul real, acolo se produce un deficit zi de zi. Haideţi, luaţi decizia! Votaţi pentru desfiinţare! Cu asta echivalează ceea ce faceţi dumneavoastră nesusţinând actualizarea preţului. Nu suntem conştienţi de consecinţe? Şi aşa, greu ţinem în viaţă Colterm. Dacă nu vrem să mai existe, asumaţi-vă răspunderea desfiinţării şi loviţi în 60.000 de familii, pentru că asta se întâmplă acum, în prag de iarnă. Că se poate discuta şi asta. Dar acum? E un preţ fundamental, e nefiresc. Puteţi cere lămuriri, puteţi pune întrebări, dar a nu vota asta, are consecinţe foarte mari. Eu îmi fac datoria să vă spun, poate nu realizaţi care sunt consecinţele. Trebuie să vă spun că nu e o joacă”, le-a spus primarul Nicolae Robu consilierilor prezenţi în sală, care şi-au afundat ochii în hârtii şi nu au dat curs cererii edilului.

Avizul ANRE/2019 stabileşte preţul pentru energia termică produsă în cogenerare şi livrată din centrala de cogenerare CET Sud Timişoara, aparţinând Companiei Locale de Termoficare Colterm, care are obligaţia să practice preţurile aprobate/avizate de autorităţile naţionale de reglementare în domeniu.

“Având în vedere prevederile legale expuse în prezentul raport, apreciem că proiectul de hotărâre privind aprobarea preţului pentru energia termică produsă în cogenerare şi livrată din centrala de cogenerare CET Sud Timişoara, aparţinând Companiei Locale de Termoficare Colterm îndeplineşte condiţiile pentru a fi supus dezbaterii şi aprobării plenului consiliului local” arată documentaţia proiectului de hotărâre, care a picat la vot.

Comentarii

comentarii