Acasă Politica Primarul Robu (PNL) îl contrazice pe preşedintele Klaus Iohannis

Primarul Robu (PNL) îl contrazice pe preşedintele Klaus Iohannis

DISTRIBUIȚI

Nicolae-Robu-primar-1Copreşedintele PNL Timiş, primarul Nicolae Robu, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că ar trebui organizate alegerile locale şi cele parlamentare simultan pentru a evita bulversarea specifică actului electoral de două ori în acest an, iar în acest sens opinia lui este “diferită faţă de cea a preşedintelui Klaus Iohannis”.
”Este o idee a mea, pe care nu am abandonat-o şi în această problemă am altă părere decât preşedintele Klaus Iohannis. Cred că trebuie să organizăm deodată alegeri locale şi parlamentare. Momentul cel mai potrivit pentru a efectua şi alegerile parlamentare pentru situaţia creată în România este cel al alegerilor locale. Ar avea foarte multe avantaje suprapunerea lor, inclusiv acela că nu s-ar mai produce în societatea românească, pentru a doua oară în acelaşi an, o bulversare specifică oricărui act electoral’, a afirmat primarul Timişoarei.
El a adăugat că are în vedere o configuraţie redusă a Parlamentului, ‘după noua lege’, dar pentru aceasta ar fi necesar ca toţi parlamentarii să demisioneze în bloc. În acest fel, susţine Robu, cei care sunt apreciaţi în colegiile lor vor fi realeşi, iar cei care nu au reprezentat interesele alegătorilor, vor avea şansa reabilitării.
“Este în vigoare noua lege, după afirmaţiile celor mai mulţi şi mai prestigioşi jurişti, dar se poate ajunge la aşa ceva numai dacă parlamentarii înţeleg momentul istoric şi îşi dau demisia în bloc. Dacă sunt oameni valoroşi, apreciaţi în propriile partide şi consideraţi în rezonanţă cu societatea românească actuală, se vor regăsi pe liste în poziţii eligibile. Cei care nu mai reprezintă pe nimeni din societate, trebuie să înţeleagă că trebuie să plece”, a explicat liberalul.
În altă ordine de idei, Robu a mai susţinut că susţine un guvern tehnocrat, dar care ar trebuie să aibă câteva obiective foarte clare şi nu trebuie să fie unul de cursă lungă, întrucât este nevoie ca deciziile pe care le ia să fie asumate, iar aceasta ar cădea în sarcina partidelor politice.
”În concepţia mea, un guvern de tehnocraţi nu trebuie să fie unul de cursă lungă, pentru că într-o ţară răspunderea trebuie să fie foarte clar asumată. Acesta este rostul partidelor în orice societate democratică, să asigure un cadru în care poporul să se poată exprima, să-şi poată desemna reprezentanţii, dar astfel încât tot ce se întâmplă să fie identificabil şi nu lăsate în neant, pentru că orice lăsare a lucrurilor în nebuloasă, în ceea ce priveşte răspunderea, poate avea consecinţe extrem de negative”, a detaliat copreşedintele PNL Timiş.
În opinia sa, guvernul tehnocrat trebuie să aibă câteva prerogative foarte clare, între care ‘să elaboreze proiectul de Lege a bugetului pentru 2016 şi să pregătească şi să organizeze alegerile în mod corect astfel încât partidele politice şi orice candidaţi independenţi să-şi poată disputa şansele corect şi egal şi electoratul să se poată pronunţa’.
”Cred că mai poate şi trebuie să facă ceva acest guvern tehnocrat, şi anume să cureţe administraţia centrală, entităţile descentralizate ale acesteia, de oameni neaveniţi, puşi pe criterii politicianiste, clientelare. Există şi buni profesionişti, corecţi (…), dar acele personaje care aduc deservicii populaţiei prin prestaţia lor, puse să deservească cercuri politice, grupuri de interese diverse, trebuie să dispară din structurile statului. Valabil şi pentru structurile administraţiei publice”, a mai susţinut Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii