Acasă Actualitate Primarul Timișoarei promite că săptămâna viitoare va prezenta propunerea de buget

Primarul Timișoarei promite că săptămâna viitoare va prezenta propunerea de buget

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, întrebat de jurnaliști în conferința de presă de marți, 16 martie, în legătură cu bugetul municipiului pe 2021, a promis că săptămâna viitoare acesta va fi finalizat și propus spre consultare publică. Deși are termen de 45 de zile de la momentul aprobării bugetului național pentru a-l vota și pe cel local, Fritz este încrezător că va putea fi respectată perioada de 30 de zile pentru consultări publice.

„Pe partea de funcționare ne-am făcut calculele, vom face ultimele ajustări și pe partea de investiții. Avem o listă foarte lungă de proiecte care la un moment dat erau prevăzute în buget, dar la care, de 10 ani de exemplu, nu s-a mai progresat cu nimic. Trebuie să vedem foarte bine ce proiecte uitate, dar cândva trecute în buget, trecem încă o dată și ce vrem să trecem ca proiecte noi. La începutul săptămânii viitoare o să îl facem public. O să fac și o prezentare: cum redirecționăm banii timișorenilor către investițiile pe care credem că e nevoie”, a spus Fritz, în legătură stadiul alcătuirii bugetului.

Acesta a mai menționat că primăria a depus fișe de proiect pe PNRR în valoare de peste un miliard de euro, dar după cum a spus și el, „asta nu înseamnă mult, momentan sunt doar idei, concepte pe hârtie”. Totuși, pe unele dintre acesta Fritz le vrea trecute în bugetul pe acest an, măcar pentru realizarea unor studii de fezabilitate.

Bugetul de stat a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 martie. De la acel moment, primăriile au termen de 45 de zile să le voteze și pe cele locale. Fritz este încrezător că la Timișoara vor fi respectate atât acest termen, cât și perioada de 30 de zile în care bugetul local va sta consultare publică.

 

Comentarii

comentarii