Acasă Administraţie Primarul Timişoarei, supărat foc pentru amenda de 10.000 de lei, primită de...

Primarul Timişoarei, supărat foc pentru amenda de 10.000 de lei, primită de la Inspectoratul de Stat în Construcţii: Nu ştiu pentru ce dosar am primit-o

DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei va trebui să plătească o amendă de zece mii de lei, după ce a pierdut în ultimă instanţă un proces cu Inspectoratul de Stat în Construcţii. De ce? Pentru că a fost corect, dar nu ştie şi pentru ce dosar. Acum, îşi anunţă subordonaţii care i-au dat actele la semnat că vor avea de suferit.

 „Din păcate s-a mai întâmplat deficienţe la emiterea a diverse autorizaţii de construcţie sau certificate urbanism şi m-am treziu eu, ca primar, sancţionat pentru greşelile făcute de alţii. Cine poate avea pretenţia ca un primar de oriunde să verifice documentaţia pentru eliberarea unei autorizaţii de construcţie, să o verifice personal, să se priceapă şi la urbanism şi la legislaţie. Şi dacă s-ar pricepe, nu are timp fizic să citească toate dosarele, sunt sute de foi, se emit enorm de multe. Doar azi am semnat 15 – 20 de autorizaţii, eu am timp să mă uit la fiecare filă, nu este timp fizic, de verificare. E o aberaţie în lege care prevede sancţionarea cu amendă a primarului  pentru că el e cu semnătura. Dar, eu am sute de oameni care să analizeze, să dea aprobări şi să pregătească autorizaţia care, când ajunge la primar, să aibă legalitatea necesară. Cu toate acestea m-au amendat pe mine. De ce? Din cauză de bună credinţă? Conştiinciozitate? Nu, pentru că lucrează sub alte comandamente, nu pentru interes public. Eu lucrez doar în interesul public. Să spună cineva că eu vreuodată am favorizat pe cineva, că eu am cerut să se facă incorect. E o parte din preţul de plătit pentru dedicarea mea pentru a lăsa în urma mea lucruri de care voi fi mândru”, se plânde primarul.

Totuşi, edilul şef nu e deloc supărat pe judecători, ci pe lege. Ca o surpriză, el susţine că habar nu are pentru ce dosar a fost sancţionat.

„Eu nu pot să acuz judecătorii, prima dată am câştigat eu, ulterior am pierdut. Dar nu pot să spun că hotărârea judecătorească nu are acoperire legală, ci aşa au considerat unii parlamentari, ca să fi sancţionat tu, ca persoană fizică, ca şi ultim semnatar. Cei care garantează că e totul legal trebuie să plătească nu tu. Nu ştiu pentru ce mi s-a dat amendă, pentru că eu sunt atât de corect că nu ştiu.”, mai susţine primarul.

Acum, el e hotărât să se îndrepte împotriva celor care i-au dat dosarul la semnat, pentru că nu acceptă să plătească asemenea amenzi, lucrând degeaba. El susţine că oamenii care lucrează la primărie erau deja acolo când a venit el.

„Niciunul dintre oameni nu a fost adus în vremea mea. Le-am făcut o înştiinţare cu plângere prealabilă. Eu nu pot să plătesc sume uriaşe, să lucrez jumătate de an degeaba, pentru că unii au greşit”, a mai declarat edilul şef.

Comentarii

comentarii