Acasă Actualitate Primele lucrări Victor Brauner au sosit la Muzeul Naţional de Artă Timişoara

Primele lucrări Victor Brauner au sosit la Muzeul Naţional de Artă Timişoara

DISTRIBUIȚI

La Muzeul Naţional de Artă Timişoara au sosit cu un transport specializat, în nopatea de joi spre vineri, primele lucrări semnate de Victor Brauner. Acestea au fost aduse la Timişoara, de la Oradea, Bucureşti, Galaţi şi Tulcea.

”Primele lucrări Victor Brauner au ajuns la Muzeul Naţional de Artă Timişoara în această noapte cu transport specializat, de la Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Ţării Crişurilor, MARe/Muzeul de Artă Recentă, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, Muzeul de Artă şi Casa Avramide Tulcea”, a transmis Muzeul Naţional de Artă, vineri, pe pagina de Facebook.

Expoziţia ”Victor Brauner: invenţii şi magie” va fi vernisată în data de 17 februarie 2023, ziua în care se va deschide oficial programul Capitală Europeană a Culturii. Lucrările vor putea fi vizitate la Muzeul Naţional de artă Timişoara, până în luna mai.

Curatoarea Camille Morando, de la Centrul Pompidou din Paris, a selectat aproximativ 100 de picturi, desene, sculpturi, ilustraţii de carte şi documente semnate de Victor Brauner. Toate acestea vor fi împrumutate de la Centrul Pompidou din Paris, de la muzeele din Marsilia şi Saint – Etienne, precum şi din muzee şi colecţii private din România.

Organizatorii expoziţiei sunt Centre Pompidou Beaubourg, Muzeul Naţional de Artă Timişoara, ArtEncounters, Institut français de Roumanie à Timişoara, iar finanţator este Consiliul Judeţean Timiş. Tot la Timişoara, la Muzeul Naţional de Artă, va avea loc o a doua mare expoziţie, „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”. Aceasta se va desfăşura în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024.

 

Comentarii

comentarii