Acasă Actualitate Primele măsuri ale campaniei „Timișoara pentru Ucraina”: achiziții de echipament medical în...

Primele măsuri ale campaniei „Timișoara pentru Ucraina”: achiziții de echipament medical în valoare de 200.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță primele măsuri luate în cadrul campaniei „Timișoara pentru Ucraina”: organizarea logistică și achizițiile de echipament medical de 200.000 de lei, din fondul de rezervă al  programului „Oxigen pentru Timișoara”. În ceea ce privește donațiile, până marți, 1 martie, adică în mai puțin de 48 de ore, se strânseseră 46.000 de lei de la 170 de donatori privați. Banii vor fi folosiți în achiziționarea imediată de medicamente și echipamente sanitare de urgență.

„Primele patru generatoare, atât de necesare în cazul întreruperilor de curent, au ajuns în această dimineață în Cernăuți, orașul înfrățit cu Timișoara. Încă unul este pe drum. Mulțumirile se îndreaptă către Profi Romania care s-a alăturat campaniei «Timișoara pentru Ucraina» și a donat aceste generatoare care să-i aprovizioneze cu electricitate pe rezidenții din Cernăuți, dar și pe cei care au plecat din calea războiului din alte orașe ucrainiene și se află momentan în Cernăuți. Pentru sprijin logistic, colaborăm cu Primăria Suceava și Fundația Umanitară Nord 2001”, transmit reprezentanții primăriei.

Timișoara arată că are o comunitate care se mobilizează, mai precizează aceștia. Până acum, mai mult de 30 de organizații și-au unit forțele sub umbrela „Timișoara pentru Ucraina” pentru organizarea ajutorului atât pentru Ucraina, cât și pentru refugiații care ajung la Timișoara. Numărul celor care doresc să se implice crește de la o zi la alta. Organizațiile care vor să se alăture acestui efort comun sunt rugate să își anunțe intenția la timisoara.pentru.ucraina@gmail.com .

Cei care doresc să se alăture prin donații în bani au o cale simplă – pagina de internet https://timisoarapentruucraina.ro/, deschisă și funcțională de marți dimineață. Fondurile astfel colectate vor fi folosite pentru cumpărarea echipamentelor de primă necesitate Cernăuțiului. Fundația Comunitară Timișoara va asigura achiziția printr-o procedură scurtă și transparentă a celor din lista de echipamente necesare, în limita sumelor disponibile. Lista poate fi, de asemenea, consultată pe site. Sunt acceptate și donații de produse în cantități mari din partea unor firme. Firmele interesate ne pot contacta pe timisoara.pentru.ucraina@gmail.com.

Comentarii

comentarii