Acasă Actualitate Primele operaţii la Centrul de chirurgie laparoscopică al UVVG

Primele operaţii la Centrul de chirurgie laparoscopică al UVVG

498
DISTRIBUIȚI

Medicii universitari din Centrul de chirurgie laparoscopică „Sfântu Gheorghe”, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, aflat pe strada Tudor Vladimirescu nr.24-27 A, din Arad, au realizat, zilele trecute, cu succes, primele operaţii de chirurgie.  
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „Este un eveniment memorabil pentru noi. Este un eveniment deosebit, deoarece secţia de chirurgie laparoscopică a clinicii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi a Spitalului „Sfântul Gheorghe” din Chişineu Criş şi-a început activitatea. Reputatul chirurg, profesor doctor Alexandru Dumnici şi cu echipa sa, au efectuat deja trei operaţii, toate reuşite. Noi ne mândrim că, în municipiul Arad, s-a deschis această secţie de chirurgie a clinicii universitare. Ne-am dorit demult acest spital, unde într-o etapă următoare se vor aborda operaţii complexe”.
„Ne bucurăm că avem pacienţi şi din străinătate şi sperăm într-un succes pe măsura unui centru universitar, ca o clinică universitară să se gestioneze cu propriile resurse. Felicit echipa de chirurgi, care şi-a început activitatea în mod precis. Valoarea investiţiei până în prezent, în Centrul de chirurgie laparoscopică „Sfântu Gheorghe” este în jur de un milion de euro”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. 
Prof. univ. Dr. Alexandru Dumnici, coordonatorul medicilor universitari chirurgi, a subliniat că, în Centrul de chirurgie lucrează cadre universitare de renume ale UVVG şi medici rezidenţi, care s-au format în cadrul Universităţii. „Suntem într-o clădire nou renovată în care lansăm prima fază de intervenţie chirurgicală. Am adoptat chirurgia plastică, laparoscopică, iar bolnavii sunt internaţi în condiţii foarte bune”, a mai precizat dr. Alexandru Dumnici.
Unul dintre medicii specialişti din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică „Sf. Gheorghe” este dr. Horaţiu Papiu, de la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, medic chirurg specialist, doctor în ştiinţe medicale.
 

Comentarii

comentarii