Acasă Eveniment Primul caz de coronavirus în România, un tânăr gorjean, care lucra la...

Primul caz de coronavirus în România, un tânăr gorjean, care lucra la o firmă a italianului diagnosticat deja la Rimini

493
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că România are primul pacient bolnav de coronavirus. Pacientul este din judeţul Gorj, care nu manifesta simptome de infectare. Alte 33 de teste sunt în acest moment în lucru, iar rezultatul acestora va fi comunicat în scurt timp, a precizat ministrul.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, la o persoană din Gorj din grupul care are legătură cu italianul diagnosticat deja la Rimini şi care s-a aflat pentru câteva zile în ţară. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală. Alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa. Bărbatul a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian. El este din satul Dobrana, are 25 de ani şi lucra la o firmă a italianului.

Raed Arafat a declarat că pacientul român descoperit pozitiv pentru coronavirus este în stare bună şi nu prezintă febră sau tuse. Arafat a precizat că testarea pozitivă înseamna că pacientul va trebui să fie internat in spital.

Un echipaj de la ISU Dolj va prelua persoana respectivă de la domiciliu şi o va tranporta la spitalul Matei Balş.

În casa pacientului din Gorj depistat cu coronavirus mai sunt 7 persoane, toate cu teste negative până în prezent. Toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, 14 zile, după care vor fi testaţi din nou, pentru a se stabili dacă ies pozitiv. Daca le apar simptome înainte de 14 zile, vor fi toţi transportaţi la spital.

Conform primarului comunei Prigoria, de care aparţine satul în care locuieşte tânărul, Iuliana Iliescu, bărbatul este angajat la o firmă la care cetăţeanul italian este patron.

Primarul a explicat la Antena 3 că tănărul locuia cu părinţii şi cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena tânărului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu.

De asemenea, Iuliana Iliescu a precizat că bărbatul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Comentarii

comentarii