Acasă Actualitate Primul film în proaspătul redeschis cinema Timiș, transformat cu 4,5 milioane de...

Primul film în proaspătul redeschis cinema Timiș, transformat cu 4,5 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Cinema Timiș se redeschide astăzi, 13 octombrie, după o reabilitare completă, care l-a transformat în cel mai modern spațiu multifuncțional pentru filme, concerte și evenimente culturale din inima orașului.

Investiția a costat aproximativ 4,5 milioane de euro, iar acum Cinema Timiș are două săli: sala mare cu 529 de locuri, și fostul Club 30, unde mai sunt încă 120 de locuri.

Primul film în noul Timiș, proiectat de la ora 19.00, este „Asteroid City”. Comedia în stilul inconfundabil al regizorului Wes Anderson are în distribuție nume mari precum Scarlett Johansson, Tom Hanks și Tilda Swinton.

Înainte, publicul va avea parte și de un concert al trupei Soul Serenade care va interpreta, împreună cu îndrăgitul muzician de origine timișoreană Hanno Höfer, un repertoriu de blues și swing inspirat chiar din coloana sonoră a filmului.

Sâmbătă, 14 octombrie, este ziua dedicată întâlnirii cu două dintre cele mai așteptate producții românești ale toamnei și echipele lor. De la 17.30 are loc proiecția comediei „Nuntă pe bani”, în premieră, urmată de o întâlnire cu apreciatul vlogger Mircea Bravo, însoțit de regizorul Cristian Ilișuan și actorii Alexandra Spătărelu, Bob Rădulescu, Adrian Cucu.

De la 20.30 urmează proiecția dramei „Libertate”, cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu, care abordează Revoluția din 1989. Regizorul și o parte din echipa filmului, printre care actorii Iulian Postelnicu și Ștefan Iancu, vor răspunde întrebărilor publicului, după proiecție.

Ultima zi a weekendului de inaugurare începe cu o altă producție proiectată în exclusivitate, „Empire of Light”. Este vorba de cel mai recent și cel mai personal film al regizorului Sam Mendes, care îi are în distribuție pe Olivia Colman, Toby Jones și Colin Firth, și se vede pentru prima dată pe un ecran mare în România.

Programul se încheie cum începe, pe ritmuri muzicale, cu proiecția în avanpremieră a documentarului „Playback”, de la ora 20.00. Filmul realizat de Iulia Rugină este un road movie emoțional prin muzica României ultimilor 50 de ani.

După discuția cu regizoarea, spectatorii sunt invitați la un party retro, unde muzica va fi aleasă chiar de DJ Sorin Lupașcu, protagonistul filmului.

Acesta se va desfășura la subsolul cinematografului, în fostul Club 30.

Comentarii

comentarii