Acasă Actualitate Primul proiect „Verde pentru Biciclete” din 2011: “Descoperă Timișoara”

Primul proiect „Verde pentru Biciclete” din 2011: “Descoperă Timișoara”

307
DISTRIBUIȚI

Campania „Verde pentru Biciclete”, prima inițiativă oficială care încurajează mersul pe biciclete în Timișoara, s-a bucurat în ultimii doi ani de numeroase reușite. În acest an, „Verde pentru Biciclete” se va concentra în două direcții și anume: latura competițională și recreațională pe de o parte și latura socială, pe de alta. ”În ceea ce privește prima perspectivă, ne propunem să organizăm ca și până acum concursuri și plimbări destinate tuturor timișorenilor și nu numai. Primul eveniment de acest tip este “Descoperă Timișoara” – ediția a doua”, spune Romina Faur, project manager al Campania "Verde pentru Biciclete". Competiție sportivă pe echipe, “Descoperă Timișoara” va avea loc în 20 martie 2011 și presupune descoperirea unor puncte de interes turistic din Timișoara. Concursul este menit să-i ajute pe timișoreni să își cunoască mai bine orașul prin intermediul bicicletei, în timp ce fac mișcare. Astfel, ei pot folosi bicicleta în scop sportiv, turistic, sportiv și recreațional, în același timp. ”În ceea ce privește latura socială, ne vom concentra asupra campaniilor de schimbare a mentalității și atitudinii timișorenilor față de mersul cu bicicleta. Vom continua campania “Angajatori pe două roţi” de-a lungul anului 2011, în speranța că tot mai multe companii își vor concentra eforturile de responsabilitate socială și vor încuraja mersul pe bicicletă în rândul angajaților. Totodată, vom dezvolta campania de strângere de semnături pentru crearea de noi piste pentru biciclete și îmbunătățirea celor existente. De asemenea, vom iniția o campanie de sensibilizare, privind legătura dintre starea de sănătate și mersul pe bicicletă, subliniind totodată și alte beneficii ale adoptării bicicletei pentru deplasarea urbană zilnică”, spune Romina Faur.
Calendarul evenimentelor „Verde pentru Biciclete” pentru anul 2011 este următorul: 20 martie 2011: Descoperă Timișoara pe două roți; 17 aprilie 2011: Pedalarea de Primăvară; 26 iunie 2011: Cupa Arsenal Park; mai, iulie, august 2011: Ture Bănățene „Verde pentru Biciclete”; 4 septembrie 2011: Cupa Cetăților; 23 octombrie 2011: Numărătoarea de Toamnă 2011.
 “Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare, susţinută de Fundaţia Bega, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu.

Comentarii

comentarii