Acasă Actualitate Primul spital din ţară cu ventilatoare mobile, “Victor Babeş” din Timişoara

Primul spital din ţară cu ventilatoare mobile, “Victor Babeş” din Timişoara

634
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara este primul din ţară care are de astăzi primele ventilatoare mobile, stringent necesare pentru salvarea vieţilor celor care au probleme respiratorii grave.

Sunt 10 astfel de ventilatoare care pot fi folosite şi în secţia de chirurgie toracică, dar şi în cea ATI.

Achiziţia a costat 1.106.000 de lei, achitată din bugetul local Timişoara.

“Pandemia COVID-19 a prins întreaga lume nepregătită din multe puncte de vedere, inclusiv tehnic. Am fost cu toţii surprinşi să vedem că inclusiv în SUA nu existau suficiente ventilatoare de care depind decisiv şansele de supravieţuire ale bolnavilor în stare gravă. Cererea unor astfel de aparate a devenit aşa de mare, încât chiar având bani era aproape imposibil de găsit furnizori care să facă livrarea în timp util. Primăria Timişoara şi spitalul său Victor Babeş s-au mişcat repede şi astfel s-a ajuns ca aici să sosească primele 10 ventilatoare la nivel naţional. Ele sunt dintre cele mai performante care există în lume şi pot fi folosite atât fix, în asociere cu paturi ATI sau pe lângă paturi obişnuite, cât şi movibil, în asociere cu paturi mobile, în timpul transportului bolnavilor”, a explicat Nicolae Robu.

Până acum, circa 400 de persoane s-au vindecat în Spitalul Victor Babeş Timişoara, jumătate provenind din judeţul Timiş.

Comentarii

comentarii