Acasă Economic Primul ventilator produs la Timișoara cu o imprimantă 3D este gata de...

Primul ventilator produs la Timișoara cu o imprimantă 3D este gata de teste

24342
DISTRIBUIȚI

Ventilatorul pentru terapie intensivă proiectat pentru a fi realizat cu o imprimantă 3D urmează să intre în teste la Centrul “Pius Brânzeu” al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” prin metode de spirometrie, dar și pe animale din biobaza centrului.

Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara a reușit să vindece 51 de pacienți de coronavirus, instituția medicală din Banat fiind cea mai performantă din România în actuala criză pandemică, dar numărul pacienților continuă să crească și există o nevoie tot mai mare de echipamente, atât pentru bolnavi, cât și pentru personalul medical.

În acest context, un grup de bănățeni a luat inițiativa dezvoltării unui sistem open source de ventilare mecanică a pacienților cu forme grave pulmonare ale COVID 19.

Radu Ticiu a inițiat constituirea grupului VentilaTM (Ventilate Me) care include câteva zeci de ingineri, medici, manageri, implicați în dezvoltarea de soluții low și high tech care urmăresc să crească capacitatea de reacție a comunităților locale din România, în jurul medicilor din prima linie de reacție împotriva pandemiei COVID19.

“În cadrul acestui proiect, o echipă de proiectare formată din specialiști de la Symme3D (cu imprimantă 3D – n.r.), condusă de Călin Brandabur, a proiectat și actualmente prototipează o primă versiune de ventilator, urmând să o testeze alături de medicii de la Centrul ‘Pius Brânzeu’ al Universității de Medicină și Farmacie ‘Victor Babeș’ prin metode de spirometrie, dar și pe animale din biobaza centrului. Primul print al componentelor este în curs de realizare chiar în acest moment, sistemul electronic a fost testat în zilele precedente. Azi vom realiza asamblarea prototipului și vom începe testarea”, ne-a declarant Radu Ticiu, Co-fondator și CEO Timișoara Startup Hub.

“Făcând maparea capacității de printare 3D și prelucrare pe CNC, am primit până în acest moment răspunsuri de la primii 100 de colaboratori. Ne așteptăm ca în conditiile unui parcurs favorabil al testelor și experimentelor pe animale să putem începe transmiterea de “comenzi” peste două-trei zile”, a precizat Radu Ticiu.

Sursa: revistabiz.ro

Comentarii

comentarii