Acasă Actualitate „PRIN ARTĂ, luptăm împotriva cancerului”: cumpărați cadouri și sprijiniți femeile cu cancer...

„PRIN ARTĂ, luptăm împotriva cancerului”: cumpărați cadouri și sprijiniți femeile cu cancer la sân

313
DISTRIBUIȚI

„Cumpărând cadouri de sărbători, puteți sprijini ședințele de terapie prin artă ale persoanelor diagnosticate cu cancer” este mesajul Asociației OncoHelp din Timișoara, înainte de începerea noii ediții a expoziției caritabile „PRIN ARTĂ, luptăm împotriva cancerului”. Donațiile strânse vor ajuta Grupul de Suport Violeta al Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la Sân, care activează în cadrul asociației.

Vernisajul expoziției „PRIN ARTĂ, luptăm împotriva cancerului” va avea loc marți, 3 decembrie 2019, începând cu ora 18,00, la sala de concerte Mihai Perianu a  Liceului de Artă Ion Vidu. Evenimentul va fi prefațat de un concert caritabil susținut de către elevii și profesorii Colegiului Național de Artă Ion Vidu Timișoara. Intrarea este gratuită.

Lucrările expuse vor fi cele realizate în ședințele de terapie prin artă alte grupului de suport Violeta, dar nu numai. La fel ca în anii anteriori, sunt invitate să participe și să expună obiectele realizate în cadrul ședintelor de terapie prin artă și alte organizații non-profit din Timișoara care au ca activitate sprijinirea bolnavilor de cancer. Acestea sunt Grupul de Suport “CURCUBEUL” al bolnavilor cu cancer și Asociația Culturală RONDO Timișoara.

Cei prezenți vor avea ocazia să achiziționeze cadouri de Crăciun pentru cei dragi, și, în același timp, să contribuie la acțiunea de strângere de fonduri pentru susținerea activității grupului de suport.

Misiunea Grupului de Suport “Violeta” este de a redea membrilor săi forța existențială și autodeterminarea, extrem de importante în cresterea calității vieții. Membrii grupurilor de acest fel pun accent pe înțelegere reciprocă, trezirea speranței, altruism, imitare corectivă și coeziune de grup. Pe acestea, le consideră mai puternice și mai importante decât intervenția profesională și detașată a terapeutului. Aceștia din urmă sunt prezenți doar ca invitați, sfătuitori, conducerea grupului fiind asigurată de persoane diagnosticate cu cancer la sân. Grupul de Suport “Violeta” oferă ajutor femeilor diagnosticate cu cancer la sân încă din octombrie 2006.

„Vă așteptăm la expoziția caritabilă «PRIN ARTĂ luptăm împotriva cancerului», și vă invităm să susțineți lupta împotriva acestei crunte maladii!”, transmit cei de la OncoHelp.

Comentarii

comentarii