Acasă Cultura Prin lumea fantastică a lui Ioan și Ioachim – super-vernisaj, la galeria...

Prin lumea fantastică a lui Ioan și Ioachim – super-vernisaj, la galeria Helios Timișoara

560
DISTRIBUIȚI

La galeria Helios a Uniunii Artiștilor Plastici din Piața Victoriei din Timișoara, a avut loc, luni 22 iulie, de la ora 19.00, vernisajul expoziției intitulate ”Prin lume fantastică a lui Ioan și Ioachim”, autor medicul artistul vizual Ligia Gaja Minda.

Cu acest prilej, prof. univ. dr. Suzana Fântanariu a explicat:

”Expoziția aduce o noutate importantă pentru că sunt expuse obiecte textile monumentale cu tendințe scenografice, iar subiectul cuprinde și simbolurile fantastice ale copilăriei a tuturor oamenilor, nu numai a lui Ioan și Ioachim. Este o expoziție fantastică și a-fantastică. Autoarea este regizorul, iar publicul reprezintă actorii”.

De ce acest titlu?

Autoarea Ligia Gaja Minda a mărturisit următoarele:

”În titlu este vorba de copilul și nepotul mei. Băiatul meu cel mare în toată copilăria lui a desenat dragoni și mi-a imprimat și mie această realitate. Nepoțelul care se numește Ioachim m-a rugat să îi desenez un dragon. Am început să lucrez la această idee. Mi-am dat seama că în momentele grele simbolurile și tot ceea ce este frumos în copilăria noastră ne ajută să trecem prin momentele grele. În expoziție nu e vorba de o lume fantastică în adevăratul sens al cuvântului”.

”E o expoziție interesantă. E o expoziție bună”, a concluzionat Sorin Nicodim, artist plastic.

Comentarii

comentarii