Acasă Actualitate “Prin mine, veţi avea mereu o voce în Europa”

“Prin mine, veţi avea mereu o voce în Europa”

DISTRIBUIȚI

Spune Daciana Sârbu, candidat PSD pentru Parlamentul Europei
Daciana SarbuÎnscrisă în cursa electorală pentru Parlamentul Europei, europarlamentarul social-democrat Daciana Sârbu a fost prezentă, zilele trecute, în vestul ţării. Sâmbătă dimineaţă, Daciana Sârbu s-a întâlnit cu timişorenii în pieţele Doina, Flavia şi Iosefin, unde le-a ascultat problemele, le-a înţeles supărările şi le-a prezentat proiectele viitoare. Bănăţenii au fost interesaţi de prevederile europene în domeniul agriculturii şi de subvenţiile pentru cultivarea legumelor. La ora 10, Daciana Sârbu a sărbătorit, la Muzeul Satului Bănăţean, de la Pădurea Verde, Ziua Europei. În cadrul manifestării, tinerii au oferit un spectacol muzical, au organizat o expoziţie de desene şi s-au întrecut într-un cros al tinereţii. Tot sâmbătă, europarlamentarul social-democrat a participat, la Liceul Teoretic Nicolaus Lenau, la un seminar dedicat zilei de 9 mai, „Teme europene pentru alegeri europene”, la care au fost prezenţi părinţi, cadre didactice şi elevi, interesaţi de Uniunea Europeană.
Daciana Sârbu a prezentat câteva din acţiunile pe care le-a realizat în Parlamentul European în mandatul 2007-2009, punând accent pe colectarea selectivă, introducerea disciplinei ecologie în planul de învăţământ şi situaţia românilor din afara graniţei ţării: „La Parlamentul European am descoperit o altfel de politică, fiecare avem ceva de spus şi astfel, putem influenţa viaţa românilor!
În România se discută aproape orice, acolo lucrăm pe domenii, iar eu sunt membră a Comisiei de Mediu. Ştiu că în România, protecţia mediului nu este încă o prioritate, că mereu mi se spune că sunt alte chestiuni arzătoare, dar trebuie să devenim conştienţi că trebuie să avem grijă de natură, înainte de a fi prea târziu.
Atunci când am câştigat şansa de a ajunge la Bruxelles, am privit-o ca pe un angajament, bazat pe respect. Respectul meu faţă de oamenii care m-au votat.
Adică respect faţă de dumneavoastră. Rezultatele pe care le-am obţinut acolo sunt dovada respectului pe care vi-l port”. Daciana Sârbu le-a dăruit celor prezenţi „Micul ghid al marii Uniuni Europeni”, o carte la a cărei apariţie pe piaţă s-a implicat în mod direct, pentru a promova imaginea UE.
Luptătoare declarată pentru salvarea mediului înconjurător, Daciana Sârbu nu putea rata târgul „Florilor de mai”, o expoziţie de plante, decoraţiuni şi amenajări interioare, care a reunit producători din Banat şi de peste hotare. Duminică, Daciana Sarbu a fost prezentă în judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara. (ZdV)

Comentarii

comentarii