Acasă Cultura Prin programul Visiting@WUT, artista Bianca Turner din SUA va preda studenților de la...

Prin programul Visiting@WUT, artista Bianca Turner din SUA va preda studenților de la UVT

DISTRIBUIȚI

În acest semestru, prin programul Visiting@WUT, Universitatea de Vest Timișoara o are ca invitată pe artista Bianca Turner din Statele Unite ale Americii.

Aceasta va susține în fața studenților o serie de cursuri și prelegeri pe parcursul a două luni. “Vă așteptăm să o cunoașteți luni, 6 martie, ora 13, în Mansarda Facultății de Arte și Design, în cadrul unei discuții libere”, îndeamnă UVT.

Bianca Turner are un masterat în management și comerț, unul în biologie marină și un doctorat în relații economice internaționale. De aproape 30 de ani locuiește în Los Angeles. Peste 20 de ani a lucrat în diferite Corporații Americane ca Senior Marketing Analyst, ca Director de Pregătire Profesională și ca Director de Operațiuni Comerciale. De 22 de ani pictează și creează artă prin tehnici variate. De 7 ani a decis să se dedice doar carierei artistice. Pe lângă aceasta, este și consultant în artă pentru pictori, sculptori și galerii, este curator de artă, organizator de expoziții și face parte din juriul artiștilor de la TAG (The Artists Gallery) din Los Angeles – una dintre cele mai importante spații de artă din această metropolă. A expus în peste 20 de țări de pe 4 continente, iar una dintre lucrările ei poate fi văzută în permanență în muzeul de artă Haegeumgang din Coreea de Sud.

A participat în expoziții la Luvru, Casa Albă, Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Bienala de la Veneția, Art Basel în Miami etc. Arta ei este recunoscută internațional și, din aproximativ 900 de tablouri create, a vândut peste 400 la 127 de colecționari. De anul trecut reprezintă România la Asociația Internațională de Arte Vizuale din cadrul UNESCO. Anul acesta a avut onoarea sa fie aleasă de către NYC Journal ca fiind una dintre cele 30 de femei întreprinzătoare lideri din SUA.

Arta ei a fost publicată de către prestigioase reviste de artă dar și de modă, având trei apariții în Revista Vogue din Marea Britanie. Pe social media este artist influencer și puteți afla mai multe despre ea de pe pagina www.biancaturner.art sau urmărindu-i activitatea pe Instagram @biancaturnerart

Jerry Saltz, unul dintre cei mai renumiți critici de artă la nivel mondial, a spus despre arta ei că este inteligentă (smart) iar publicația Los Angeles Times i-a descris lucrările ca fiind de avangardă, provocatoare și cu un puternic mesaj către public.

Studioul ei de artă este în aer liber, la ea acasă, în Los Angeles.

 

Comentarii

comentarii