Acasă Eveniment Un bărbat a încercat să mituiască doi poliţişti cu o masă la...

Un bărbat a încercat să mituiască doi poliţişti cu o masă la restaurant

DISTRIBUIȚI

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au prins în flagrant un cetăţean care a încercat să mituiască doi poliţişti pentru a-i anula o sancţiune contravenţională şi pentru a-i restitui permisul de conducere.
Totul s-a petrecut pe raza comunei arădene Păuliş, când o patrulă formată din doi agenţi de poliţie au depistat în trafic un cetăţean conducând autoturismul personal sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional şi au procedat la aplicarea sancţiunii complementare, cea a suspendării dreptului de a conduce autoturismul pe drumurile publice. În timpul întocmirii actelor, bărbatul a încercat să ajungă la o înţelegere cu poliţiştii, promiţându-le insistent fie că le plăteşte o masă la restaurant, fie că le va oferi în ziua următoare 100 euro. În momentul în care i s-a înmânat copia procesului-verbal de contravenţie şi dovada de ridicare a permisului, acesta a insistat ca poliţiştii să-i restituie permisul de conducere, pe motiv că fără permis nu-şi mai poate câştiga subzistenţa, el ocupându-se cu transportul de lemne în Ungaria.
Poliţiştii au făcut denunţ, fiind luate măsuri pentru organizarea flagrantului, bărbatul fiind prins în flagrant de către ofiţerii D.G.A. Arad, sub coordonarea procurorului competent, după ce le-a oferit poliţiştilor suma de 50 de euro şi 200 lei. În urma flagrantului, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de cel care a încercat să mituiască poliţiştii şi reţinerea lui pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Comentarii

comentarii