Acasă Politica Pro România atacă DRDP Timişoara: nu au interes ca centura să fie...

Pro România atacă DRDP Timişoara: nu au interes ca centura să fie finanţată

820
DISTRIBUIȚI

Actuala conducere a Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara nu manifestă interes pentru cea mai mare problemă a Timişoarei, anume centura de ocolire a Timişoarei. Deputatul Adrian Pau spune că cei care se află la vârful instituţiei nu s-au prezentat la comisia de securitate rutieră a centurii sud, pentru că … nu ar fi găsit bilete de avion, dar şi că există mari suprafeţe de teren necesare construcţiei şoselei şi pentru care nu există banii necesari. Conducerea arădeană a DRDP Timişoara, ar face jocul judeţului vecin, care să beneficieze de mai mulţi bani de la buget, în timp ce centura timişorenilor nu va primi fonduri.

„O problemă spinoasă, centura Timişoarei, acum două săptămâni a avut loc Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei. DRDP nu a fost la Bucureşti să-şi susţină punctul de vedere la comisie. Au fost câteva explicaţii halucinante, că nu au găsit bilete de avion, e de nedescris. Au fost reprezentanţii constructorului şi reprezentantul Consiliului Judeţean”, spune Pau.

Alesul parlamentar presupune că s-ar putea ca actuala conducere a DRDP Timişoara, una arădeană, ar urmări ca să nu se aloce bani pentru Timiş, ca aceştia să ajungă la Arad. De asemenea, Pau spune că pe centură mai sunt numeroase exproieri necesar a fi făcute, dar nu există absolut niciun ban pentru aceasta.

„Nu ştiu ce se întâmplă la DRDP, nu vreau să cred că conducerea venită de la Arad face totul ca aceşti bani să nu fie alocaţi pentru centura Timişoara, pentru a rămâne mai mulţi bani pentru ceea ce înseamnă Aradul. Au constatat cu surprindere că sunt mai multe puncte unde ar mai trebui făcute expropieri, au constatat că în anumite puncte raza de coborâre de pe centură este de 15% ceea ce ar reduce foarte mult viteza, raza pe o astfel de şosea ar trebui să fie minim 25%. Apar câteva probleme şi anume: centura a avut studiul de fezabilutate făcut pe genunchi, şi proiectul tehnic a trebuit să îl respecte în totalitate. La vremea respectivă când s-a făcut studiu de fezabilitate nu se ştia că se face Drumul Boilor, acum domn primar face drumu care se  va intersecta cu centura. Acolo nu există niciun pasaj.

Drumul boilor, cu autorizaţii ilegale?

O altă problemă ridicată de Adrian Pau se referă la autorizarea lucrărilor de construcţia Drumului Boilor. Reprezentantul Pro România Timiş spune că autorizaţia pentru construcţia acestui drum ar fi ilegală, pentru că Primăria Timişoara ar fi emis o autorizaţie care se aplică pe teritorul comunei Moşniţa Nouă, ceea ce este ilegal.

„Mai mult, nu aş dori să fiu răutăcios, să îl intreb pe primarul Timişoarei cum a reuşit să dea o autorizaţie pe terenul a două localităţi, Timişoara şi Moşniţa, această autorizaţie trebuia dată de CJT. Eu am convingerea că acea autorizaţie de construcţie nu este valabilă, Primăria Timişoara nu poate emite autorizaţii de construcţie pentru Moşniţa. Emitentul autorizaţiei trebuia să fie cjt. Şi dacă cele două administraţii emiteau şi acolo unde se întâlneau trebuia să emită CJT. Dacă mediul politic, autorităţile şi presa nu o să punem o presiune constantă pe această Direcţie de Drumuri nu cred că vom putea demara nici anul viitor ceea ce este cel mai imp proiect al oraşului, centura Timişoarei”, a mai subliniat Pau.

Comentarii

comentarii