Acasă Actualitate Problema apei, în dezbatere publică la DAB

Problema apei, în dezbatere publică la DAB

DISTRIBUIȚI

Direcţia Apelor Banat ( DAB) continuă campania de informare referitoare la Planul de Management al Spaţiului Hidrografic Banat ( PMSHB). Directiva Cadru a Uniunii Europene 2000/60 prevede atingerea stării bune (ecologică şi chimică) a apelor până în anul 2015, pentru toate statele membre. Acest cadru legal  este transpus în legislaţia naţională prin Legea 310/2004 modificată de Legea 112/2006 şi OU 12/2007.
“Participarea activa a tuturor categoriilor de factori implicaţi, în toate etapele de dezvoltare şi aprobare a PMBH, este imperios necesară în finalizarea acestui document strategic, deoarece fiecare dintre noi este un utilizator de apă mai mult sau mai puţin activ, iar responsabilitatea asupra folosirii raţionale a resurselor de apă se regăseşte în fiecare zi, în orice tip de activitate”, a spus Tutu Bojin, directorul DAB.
În acest sens, au fost invitaţi în data de 28 aprilie, la sediul DAB, la şedinţa de consultare a publicului larg privind draftul PMSHB, şi reprezentanţi ai agenţilor economici cu responsabilităţi în domeniu, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Regional Timiş, ai Agenţiilor pentru Protecţia Mediului din cadrul Bazinului Hidrografic Banat, precum şi autorităţile publice locale, dar şi reprezentanţi ai SC Aquatim SA, SC Smithfiled Ferme SRL, SC Colterm SA.

Comentarii

comentarii