Acasă Eveniment Problema inundaţiilor ar putea deveni permanentă, în Ciarda Roşie

Problema inundaţiilor ar putea deveni permanentă, în Ciarda Roşie

DISTRIBUIȚI

“Acum, când au fost ultimele ploi, 10 case au fost cuprinse de ape. Un metru înălţime a avut apa”, a spus Ovidiu Tănase (foto), preşedintele Consiliului de Cartier Ciarda Roşie Timişoara.
“E nevoie de canalizare şi de poliţie comunitară în cartierul Ciarda Roşie Timişoara. Cartierul numără aproximativ 30.000 de locuitori şi, pe 10 kilometri de reţea stradală, există numai case. De exemplu, pe strada Atomului nu era niciun bec, iar într-o seară, tâlharii au atacat-o pe o doamnă administrator şi i-au furat geanta. Era aşa de întunecat, încât nu vedeai nimic. Nu aveai cui să-i mulţumeşti, când ţi se dădea încap. Acum, am pus becuri. E lumină”, a spus Ovidiu Tănase.

E nevoie de un stăvilar

Una dintre cela mai grave probleme cu care se confruntă zona este faptul că, atunci când plouă intens, sunt inundate mai multe case. “Acum, când au fost ultimele ploi, 10 case au fost cuprinse de ape. Un metru înălţime a avut apa. Am avut noroc că autorităţile au reacţionat prompt, cei de la Prefectura Timiş, de la Jandarmerie sau Pompieri. Ne-au ajutat mult. Am vorbit şi cu ANIF să facă un  stăvilar. Altfel, inundaţiile vor fi o problemă permanentă pentru cartier”, a subliniat Tănase. Totuşi, cetăţenii mai au o nemulţumire: stricăciunile provocate de elevi, în drumul lor spre şcoală şi înapoi acasă. Îndeosebi, când sunt în grupuri, micuţii umplu zidurile atât ale caselor, cât şi ale instituţiilor, cu vopsele, tuş şi cu înscrisuri mai mult sau mai puţin jignitoare. De asemenea, ei zgârîie pereţii şi fac mizerii –aruncă hârtii şi ambalaje de la dulciuri sau rup crengile copacilor sau chiar lovesc cu picioarele gardurile şi porţile caselor. “De câteva ori, au fost anunţate poliţia şi jandarmii, dar nu este o soluţie. Copiii trebuie să înţeleagă că nu pot fi distruse bunurile altora sau arunca gunoaie în toate locurile, părinţii lor locuind în acelaşi cartier şi având aceleaşi pretenţii. De aceea avem rugămintea ca cei îndreptăţiţi, respectiv părinţii şi învăţătorii sau diriginţii să le vorbească, să încerce să îi conştientizeze despre necesitatea respectării mediului în care locuiesc şi trăiesc, precum şi a curăţeniei. La rândul nostru, vom solicita Primăriei Timişoara amplasarea mai multor coşuri de gunoi în cartier”, a spus Tănase.

Comentarii

comentarii