Acasă Actualitate Probleme cu deșeurile în centrul Timișoarei. Trei firme au fost amendate de...

Probleme cu deșeurile în centrul Timișoarei. Trei firme au fost amendate de Poliția Locală

200
DISTRIBUIȚI

Luni, 20 septembrie, Poliția Locală Timișoara a încercat să ia prin surprindere agenții economici din centrul municipiului, controlând încă de dimineață modul în care se respectă prevederile legale privind gestionarea deșeurilor. Surpriza nu a fost, totuși, atât de mare, din moment ce luna trecută instituția atrăgea atenția că se vor intensifica aceste controale. De altfel, majoritatea firmelor s-au conformat, dintre cele 27 verificate, doar trei primind amendă.

„Acțiunea-fulger” a avut loc pe traseul bulevardul Revoluției din 1989 – Proclamația de la Timișoara – Podul Decebal – Piața Libertății. S-au verificat aspecte precum păstrarea curățenia în fața punctelor de lucru, gestionarea deșeurile conform legislației în vigoare, deținerea de contracte încheiate cu operatorul de servicii de salubritate, amplasarea de scrumiere în fața locațiilor în care își desfășoară activitatea.

„În cursul zilei de azi au fost verificați un număr de 27 agenți economici, fiind aplicate un număr de trei sancțiuni contravenționale. Magazinul alimentar Profi Food a fost sancționat cu 2.500 lei, conform HCL 371/2007, pentru gestionarea neconformă a deșeurilor, editura Eurostampa a fost sancționată cu 1.500 lei deoarece nu deținea contract cu operatorul de salubritate, iar salonul Blind Barbers a fost sanctionat cu 1.000 lei pentru că nu respecta prevederea referitoare la colectarea duală a deșeurilor. Atragem din nou atenția că vor fi efectuate în continuare acțiuni de control pentru a se verifica daca sunt respectate măsurile stabilite de legislația în vigoare, iar în cazul în care sunt constatate nereguli, polițiștii locali vor aplica sancțiuni drastice”, transmite Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliței Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii