Acasă Eveniment Probleme cu o cursă Wizzair pe aeroportul din Timișoara. Compania aeriană a...

Probleme cu o cursă Wizzair pe aeroportul din Timișoara. Compania aeriană a vândut mai multe bilete decât locuri

711
DISTRIBUIȚI

Cursă aeriană Wizzair Timișoara – Paris a plecat miercuri cu  o întârziere de 40 de minute. Mai întâi sistemul online  pentru check-in , care este gratuit, nu a funcționat,  mulți călători fiind nevoiți să vină la aeroport mult mai devreme decât intenționau, pentru operațiunea respectivă, pentru că bagajele de mână au fost măsurate de două ori.

În plus, compania Wizzair a vândut mai multe bilete decât capacitatea aeronavei, așa încât trei pasageri s-au trezit că nu mai au loc în avion. Doi dintre ei au renunțat la zbor, dar unul a insistat să plece, dar nu a reușit pentru că pe locul care figura în tichetul de îmbarcare era deja o altă persoană, cu bilet pe același loc.

Cursa aeriană a fost la un pas de a fi anulată. Până la urmă un pasager căruia compania i-a asigurat cameră la hotel și o despăgubire a rămas la sol, iar avionul a decolat cu 40 de minute întârziere.

„Conform practicii din industria aeriană și legislației de protecția consumatorilor aplicabile, Wizz Air permite overbooking limitat pe cele mai populare rute pentru a le oferi mai multor pasageri posibilitatea să călătorescă și pentru a evita situația când rămân locuri libere ca urmare a neprezentării unor persoane la îmbarcare. În situația foarte puțin probabilă când toți pasagerii sunt prezenți, sunt căutați voluntari cărora li se oferă stimulente ca să călătorească mai târziu sau ultimilor pasageri care se prezintă la check-in li se rezervă un loc pe următorul zbor și primesc compensații conform legislației referitoare la drepturile pasagerilor. Trei pasageri afectați de pe zborul W6 3521 de la Timișoara la Paris Beauvais din 26 noiembrie, au decis să nu călătorească pe rute alternative, rambursându-li-se integral suma achitată”, spun reprezentanții companiei Wizzair

Comentarii

comentarii