Acasă Eveniment Procese interminabile pentru o mansardă din centrul Timişoarei

Procese interminabile pentru o mansardă din centrul Timişoarei

1065
DISTRIBUIȚI

Alexandru Roman, un pensionar din Timişoara, a ajuns la capătul puterilor. Bărbatul spune că urmează să fie evacuat din locuinţa în care a trăit aproape toată viaţa. Povestea lui Alexandru Roman începe pe la începutul anilor ’60, atunci când Sfatul Popular al oraşului Timişoara a aprobat construirea unei mansarde în actualul sediu al "Pietăţii Bănăţene". Aşa, Roman a ajuns chiriaşul statului. După aproape 30 de ani, întreaga clădire situată pe bulevardul Revoluţiei numărul 25 a fost revendicată de Casa de Ajutor Reciproc „Pietatea Bănăţeană”. După ce proprietarul de drept al clădirii a reuşit să îşi redobândească imobilul, imediat au urmat mai multe acţiuni în instanţă, pentru evacuarea celor care locuiau în mansarda imobilului situat în inima oraşului.

Roman: "Urmează să fiu evacuat din imobilul în care am locuit toată viaţa"

Alexandru Roman, bărbatul care urmează să fie evacuat din mansarda "Pietăţii Bănăţene", spune că nu înţelege cum merg treburile prin justiţie. " Nu pot să cred, urmează să fiu evacuat din locuinţa la care am contribuit şi eu cu bani, în urmă cu mulţi ani. Am pierdut toate procesele şi nu mai ştiu cui să mă adresez. Nu înţeleg cum merg treburile prin justiţie, la noi mori cu dreptatea în mână. Eu aş fi de acord să părăsesc acel imobil numai dacă aş fi despăgubit”, spune Alexandru Roman

Constantin Ignat: "Am câştigat toate procesele cu  Roman"

Preşedintele Asociaţiei de Ajutor Reciproc pentru Înmormântare "Pietatea Bănăţeana", Constantin Ignat, spune că justiţia a decis deja ca Alexandru Roman să fie evacuat din imobilul în care, de fapt, nici nu prea a stat. "Cu acest om nu se poate discuta, am avut nenumărate procese cu acest domn care a fost chiriaşul nostru până în anul 2003, când contractul de închiriere a expirat. Poate trebuia de atunci să fie evacuat, pentru că ani de zile acest om a stat în clădirea noastră, pe care am revendicat-o şi am câştigat-o în instanţă, fără să plătească niciun ban. Oricum, Alexandru Roman nici măcar nu prea a stat în apartamentul situat la mansarda "Pietăţii Bănăţene". Acesta, de fapt, locuieşte mai mult în afara României, pentru că are şi o altă cetăţenie în afară de cea română", spune Constantin Ignat

Otilia Sîrcă: "Noi am fost obligaţi să predăm imobilul de pe Bulevardul Revoluţiei proprietarilor de drept"

Şeful serviciului de Administrare a Locuinţelor din Primăria Timişoara, Otilia Sîrcă, spune că imobilul cu pricina a fost predat Pietăţii Bănăţene în anul 1994, printr-o sentinţă judecătorească.
"Noi am fost nevoiţi să predăm această clădire proprietarilor, trebuia să respectăm sentinţa instanţelor de judecată. Pot să vă spun că este adevărat că Alexandru Roman a contribuit cu suma de 11.650 de lei, în anul 1963, atunci când această mansardă a fost construită, însă domnul Alexandru Roman nu a mai plătit chirie şi astfel aceşti bani au fost compensaţi", spune Otilia Sîrcă.

Comentarii

comentarii