Acasă Eveniment Procurorii DIICOT au ridicat 12 kilograme de cannabis și zeci de doze...

Procurorii DIICOT au ridicat 12 kilograme de cannabis și zeci de doze de amfetamină, ecstasy și CMC în urma celor 61 de percheziții de joi din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Joi, 14 aprilie, DIICOT Timișoara, împreună cu polițiști din Timișoara, Alba Iulia, Craiova și Oradea au realizat 61 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Vineri, procurorii au anunțat și „capturile”: anumite cantități de cannabis, amfetamină, ecstasy și CMC, pistoale, telefoane mobile și bani.

„În urma celor 61 de percheziții efectuate pe raza județelor Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au descoperit și ridicat cantitățile de aproximativ 11,8 kilograme de canabis, 123 de doze de amfetamină, 7 comprimate de ecstasy, 25 de grame de CMC, precum și 35 de grindere, 5 pistoale (3 tip airsoft și două cu gaze), o pușcă (cu alice) cu lunetă și muniție aferentă, 41 de telefoane mobile, un laptop, un ceas și sumele de 53.770 de lei și 7.145 de euro”, transmit reprezentanții DIICOT.

În urma acțiunii, 44 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri. Dintre acestea, 31 au fost reținute pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără autorizaţie, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv”. Vineri urmează să fie sesizat și judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

„Din cercetări a reieșit faptul că inculpații au vândut, în mod repetat, atât de droguri de risc cât și droguri de mare risc și au deținut fără drept, în vederea revânzării cantități considerabile de droguri. Gruparea ar fi fost împărțită pe mai multe paliere, în scopul realizării activităților infracționale, respectiv pe palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport și depozitare, precum și palierul de distribuție stradală a drogurilor. Principalele surse de proveniență a drogurilor distribuite ar fi fost colete expediate din Spania, pentru cannabis, comenzi plasate pe o rețea online, pentru amfetamină sau substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar și culturi ilicite organizate indoor sau outdoor, din județul Timiș”, explică mai detaliat reprezentanții IPJ Timiș.

„Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova și Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara și Inspectoratelor de Jandarmi Județene Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara”, au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Comentarii

comentarii