Acasă Economic Producătorul de vin Cramele Recaș, negocieri cu o companie italiană

Producătorul de vin Cramele Recaș, negocieri cu o companie italiană

762
DISTRIBUIȚI

Cramele Recaș, companie înființată în 1991, a atins anul trecut o cifră de afaceri de peste 49 de milioane de euro, cu 4 milioane de euro în plus față de 2018. Aproape 50% din vinul produs la Cramele Recaș este destinat exportului, iar în 2019 compania a intrat cu produsele proprii și pe piețele din Japonia, Coreea de Sud și Malaezia. 

Pentru 2020, producătorul de vinuri estimează o creștere a business-ului cu 15%. În prezent, Cramele Recaș se află în negocieri cu o firmă italiană pentru cumpărarea a 60 de ha de teren pe care urmează să cultive noi plantații viticole. Acestea se vor adăuga celor 1.150 de ha din podgoriile Recaș și Miniș, situate în județele Timiș și Arad pe care compania își desfășoară în prezent activitatea. Peste 25 de soiuri de struguri sunt exploatate anual aici, iar din ele se produc vinuri pentru cele 45 de mărci comerciale distribuite atât în țară, cât și în străinătate.

Investițiile din fonduri proprii făcute în 2019 s-au ridicat la 4 milioane de euro, de altfel o sumă investită constant în ultimii 10 ani.  De la privatizarea companiei, în urmă cu mai bine de 20 de ani, și până acum, numai în complexul de vinificație au fost făcute investiții de aproximativ 30 de milioane de euro. Tot în 2019, capacitatea de procesare și depozitare a crescut cu 3 milioane de litri, ceea ce a făcut ca în prezent compania să aibă o capacitate de procesare de 32 de milioane de litri pe an. În plus, capacitatea stației de epurare a fost dublată, de la 300 la 600 de mc/zi. Suprafața pe care „Cramele Recaș” cultivă vie a crescut anul trecut cu 30 de hectare, noul lot aflându-se la Izvin, în județul Timiș.

Compania Cramele Recaș este deținută de investitorul britanic Philip Andrew Cox și de Elvira Cox (30%), de Gheorghe și Lia Iova (31%) și de Ioan și Maria Georgiu (31%), iar restul participațiilor aparțin unor acționari mai mici.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii