Acasă Economic Producătorul german Dräxlmaier suspendă activitatea din România

Producătorul german Dräxlmaier suspendă activitatea din România

1437
DISTRIBUIȚI
draxlmaier 20351200

Producătorul german de componente auto Dräxlmaier suspendă activitatea din România. Perioada de suspendare va viza un interval de două până la patru săptămâni, începând cu 23 martie 2020, și depinde de evoluțiile viitoare. În intervalul în care activitatea va fi sistată, angajații vor fi în șomaj tehnic, primind 75% din salariu. Reluarea activității fabricilor din România va fi decisă în funcție de evoluția evenimentelor la nivel global, asupra cărora virusul are un impact”, transmit cei de la Draxlmaier, firmă cu aproape 15.000 de angajați în România, conform informatia-zilei.ro. Luna trecută, compania anunța că vrea să-și extindă activitatea de la Timișoara prin construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice și a unui centru de dezvoltare. Compania operează la Timișoara de mai mulți ani prin intermediul unei fabrici în domeniul pieselor auto și al firmei Lisa Dräxlmaier.

Fondat în 1958, Dräxlmaier Group deține aproximativ 60 unități de producție în peste 20 de țări. Grupul dezvoltă și produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux și sisteme de bord pentru automobile, lista de clienți incluzând nume precum Mercedes-Benz, Porsche și BMW. Pe piața din România, Dräxlmaier este prezent din 1993, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din țară. Grupul deține unități de producție în cinci orașe din România – Satu Mare, Pitești, Timișoara, Hunedoara și Brașov.

În primăvara anului 2017, grupul german a anunțat că va închide prima fabrică înființată de companie, Lisa DLR din Pitești, decizie care a afectat circa 800 de angajați. Grupul a transmis însă că va investi în fabricile din Hunedoara și Brașov, iar la Pitești va păstra Centrul de Dezvoltare Inginerie și IT. În vara anului 2016, Dräxlmaier a atras o finanțare de 40 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) printr-o emisiune de obligațiuni hibride și a anunțat că fondurile vor fi folosite pentru creșterea capacității de producție la fabricile din România, Serbia, Macedonia și Tunisia, precum și pentru finanțarea construcției unei noi unități de producție în Republica Moldova. Producătorul german mai are două fabrici în Republica Moldova, construite în 2009, respectiv 2011, având un număr total de aproximativ 3.000 de angajați. Până acum, compania a investit 75 de milioane de dolari în Republica Moldova.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii