Acasă Actualitate Prof. Aura Danielescu la premierea olimpicilor din Timiș: ”Ne dorim din tot...

Prof. Aura Danielescu la premierea olimpicilor din Timiș: ”Ne dorim din tot sufletul ca voi să rămâneți aici, în țară!”

367
DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, miercuri, 5 iunie, în sala festivă a Liceului de Artă Ion Vidu din Timişoara, au fost premiați cei mai buni elevi din Timiș, care au obținut premii la olimpiadele naționale şi internaţionale, în anul școlar 2018-2019.                                                  

Manifestarea intitulată Maratonul Inteligenței a fost organizată de Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Timișoarei și Inspectoratul Școlar Judeţean Timiş, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean.

Cu acest prilej, prof. Aura Danielescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, a ținut un discurs emoționant, prin care și-a exprimat recunoștința pentru elevii premianți și pentru profesorii lor. În final i-a îndemnat să rămână aici în țară, pentru a ridica învățământul românesc la nivelul înalt pe care ni-l dorim cu toții.

”Nu e ușor să premiem în fiecare an elevii excelenți. Fără Mitropolia Banatului, ISJ Timiș, care este lider de parteneriat, nu ar fi putut duce la bun sfârșit acest proiect, foarte important pentru învățământul județean timișean. Mitropolia este sufletul și organizează alături de noi Maratonul Inteligenței. Astăzi este și Ziua învățătorului din România – dascălul care de la clasele mici până la cele mari pune bazele învățării copilului. Gheorghe Lazăr – întemeietorul învăţământului modern românesc a cărui zi de naștere o omagiem astăzi (n. 5 iun. 1779-m. 17 sept. 1823), a pus bazele primei școli. În 1818 a înființat la București prima școală cu predare în limba română Școala de la Sfântul Sava. Noi, azi, ne-am gândit să venim în fața dumneavoastră să ne înclinăm în fața valorii colegilor noștri – dascăli. Voi sunteți eticheta care apare pe județul nostru și vouă vă mulțumim pentru rezultatele bune obținute. Suntem siguri că veți munci în continuare și ne dorim din tot sufletul ca voi să rămâneți aici în țară ca  învățământul din România să ajungă la nivelul pe care ni-l dorim cu toții și să nu aveți nicio clipă gândul de a părăsi țara”, a fost mesajul prof. Aura Danielescu, inspectorul șef al ISJ Timiș.

Adrian Negoiță, șeful Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Județean Timiș, a promis că la anul recunoașterea financiară acordată elevilor și profesorilor va fi mai mare sau măcar dublată.

”Anul acesta nu ne-a ajutat bugetul, dar la anul sperăm să dublăm suma, pentru că acești elevi minunați merită cu prisosință recunoașterea noastră. Mulțumim profesorilor, copiilor, ISJ, Mitropolia Banatului și nu în ultimul rând lui Dumnezeu”, a fost mesajul lui Negoiță.

Cei 140 de elevi premianţi au fost însoțiți de profesorii ce i-au pregătit, fiindcă și ei au fost răsplătiți cu un stimulent financiar, dat fiind că au contribuit în mod evident la performanța elevului.

Valoarea premiilor s-a ridicat la aproape160.000 lei, bani ce provin de la Consiliul Judeţean Timiş, dar cu o completare importantă de la Arhiepiscopia Timişoarei. 

Comentarii

comentarii