Acasă Actualitate Prof. Aura Danielescu (PSD) și prof. Marilen Pirtea (PNL), în comisia care...

Prof. Aura Danielescu (PSD) și prof. Marilen Pirtea (PNL), în comisia care va îmbunătăți legea educației

DISTRIBUIȚI

Prof. Aura Danielescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Timiș,  și prof. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, au fost propuși de PSD și de PNL pentru a face parte din comisia de experți care va lucra la îmbunătățirea noii legislații din domeniul educației.

Din echipa propusă de PSD mai sunt Mihnea Costoiu și Vasile Dîncu, foști ministri, dar și Natalia Intotero, șefa Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților și Florian Lixandru.

Propunerile PNL sunt universitarii prof. Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie și Marilen Pirtea, de la UV Timișoara. Din comisii mai fac parte specialiști de la UDMR și din partea romilor.

“Marțea trecută, pe 10 ianuarie, la întâlnirea liderilor Coaliției de guvernare decizia a fost că proiectele de legi nu pot fi aprobate potilic în forma prezentată de Ligia Deca și că partidele vor face comisii de experți care vor ajusta textele. A fost stabilit  și un calendar”, scrie edupedu.ro.

1 februarie prezentare în Guvern, lansarea în avizare interministerială pentru două săptămâni.

15 februarie, aprobare în Guvern ca proiecte de legi și trimiterea lor în Parlament pentru procedură de urgență și constituirea în Legislativ a unei comisii comune de învățământ, formată din deputații și senatorii din cele două comisii de profil.

15 martie, aprobarea de către Parlament a pachetului legislativ. Termen final  iunie 2023.

Comentarii

comentarii