Acasă Actualitate Prof. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, ajută teatrul și opera...

Prof. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, ajută teatrul și opera din București să susțină spectacole cu public

331
DISTRIBUIȚI

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara, prof. univ. dr. Cristian Oancea, a fost invitat la București, unde a discutat cu ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, modul în care se va desfășura proiectul pilot de reîncepere a spectacolelor în sălile de teatru.

Opera Națională din București și Teatrul Național București sunt primele două instituții de cultură care își vor deschide porțile publicului în luna mai 2021. În cadrul întâlnirii au fost analizate măsurile ce trebuie avute în vedere în cazul spectacolelor cu public, cine poate participa și în ce condiții.

“Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămâna, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit că persoanele vaccinate cu a două doză de rapel să nu mai fie obligate să poarte mască.

Avem rezultatele studiilor făcute în mai multe țări europene, unde s-au organizat spectacole, care au arătat că în cazul imunizării complete a participanților nu au fost semnalate cazuri de infecție cu SARS COV2. Aș vrea că proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreagă țară”, spune prof. dr. Cristian Oancea.

 

 

Comentarii

comentarii