Acasă Actualitate Prof.dr. Emilian Popovici recomandă trierea elevilor în școală și în familie, pentru...

Prof.dr. Emilian Popovici recomandă trierea elevilor în școală și în familie, pentru a se evita creșterea numărului cazurilor de gripă

DISTRIBUIȚI

Prof.univ.dr. Emilian Popovici, cadru didactic la UMF Timișoara, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, atenționează că unitățile școlare trebuie să ia măsuri pentru a tria elevii, odată cu începerea cursurilor, luni 9 ianuarie.

Inclusiv părinții trebuie să fie atenți și să nu își lase copiii să intre în colectivitate, la școală, dacă au simptome – temperatură, tușesc, curge nasul etc.

În caz contrar există riscul să crească cazurile de gripă. Asta în situația în care Ministerul Sănătății este la un pas de a declara epidemie.

“Trebuie să se facă triaje epidemiologice în familie și la școală, în mod corect, iar părinții nu-și vor trimite copiii bolnavi la școală. Dacă acolo unde vor fi scăpări din partea părinților acestea vor fi corectate la școală de cadrele didactice, și acestea vor face, la rândul lor, un triaj observațional și vor lua legătura cu părinții în cazul copiilor care au simptome respiratorii, dacă se vor ventila corect sălile de clasă. Dacă toate aceste măsuri vor fi respectate, atunci există posibilitatea să nu avem o creștere atât de mare a numărului de cazuri astfel încât să se declare epidemie. De fapt, nu atât ne interesează declararea epidemiei cât ne interesează situația care duce la declararea ei, la situația de sănătate publică. Trebuie să existe o implicare din partea tuturor factorilor responsabili, inclusiv a familiei”, a atenționat prof.dr. Emilian Popovici, joi 5 ianuarie 2023.

Comentarii

comentarii