Acasă Actualitate Prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata, fost rector al Universităţii Politehnica...

Prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata, fost rector al Universităţii Politehnica Timişoara, aniversată la 80 de ani

DISTRIBUIȚI

Fundaţia Politehnica şi Departamentul de Bazele Fizice ale Ingineriei din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara marchează, joi, aniversarea a 80 de ani de viaţă a doamnei prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata, fost rector al UPT în perioada 1981 – 1989, scriitoare, traducătoare şi membru de onoare al Fundaţiei Politehnica. Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Senatului (Piaţa Victoriei nr. 2), începând cu ora 16.30.
Coleta De Sabata este o personalitate de seamă a Universităţii Politehnica Timişoara, care a rămas alături de instituţia care a format-o şi asupra căreia şi-a lăsat amprenta.
Pe lângă activitatea academică, doamna De Sabata este foarte activă în viaţa culturală şi ştiinţifică, publicând după anul 1990 nu mai puţin de 30 de volume ştiinţifice, literare, istorice şi monografice.
Domeniul în care şi-a concentrat mare parte a eforturilor sale este energia solară, publicând pe această temă diverse cărţi şi articole.
În ceea ce priveşte activitatea sa literară, Coleta De Sabata a scris atât beletristică, cât şi lucrări de prezentare a unor personalităţi şi a unor realizări tehnice din Banat.
Cea mai recent publicată carte a sa este „La culture technique du Banat”, finalizată în mai 2014.

Comentarii

comentarii