Acasă Actualitate Prof. Marilen Pirtea explică de ce este nevoie de IMM-uri și de...

Prof. Marilen Pirtea explică de ce este nevoie de IMM-uri și de ce trebuie să fie sprijinite de administrația locală

DISTRIBUIȚI

Oraș universitar și centru de generare a politicilor regionale, Timișoara deține atât cele mai adaptate resurse de cunoaștere din vestul României, cu centre de formare și activare a resurselor umane în facultățile și centrele de cercetare universitare, dar și un rezervor de antreprenori deja bine consolidat, care își doresc un parteneriat real cu administrația locală.

Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, explică de ce economia are nevoie de IMM-urile și de ce trebuie să fie ajutate de administrația locală.

”Țările și orașele dezvoltate investesc foarte mult în susținerea și potențarea afacerilor mici și a inițiativelor antreprenoriale locale, cele care înglobează cea mai mare parte din profilul economic local.

Europa este o uniune a țărilor și comunităților ce alătură profile economice specifice cu o mare diversitate, iar administrațiile locale își setează strategiile tocmai către potențarea acestui stoc de idei, tradiții, avantaje specifice și modele locale de succes, care le definesc.

Politicile publice orientate spre inițiativele SMS – „Small and Medium-Sized Enterprises”, sau IMM, cum sunt denumite la noi – diferențiază comunități și asigură viitorul orașelor și regiunilor europene. E locul să amintim că în cea mai puternică economie a Europei, cea germană, 60% din locurile de muncă sunt asigurate de cele 3,8 milioane de firme de tip IMM, în timp ce o media europeană a contribuției sectorului IMM se cuantifică prin 53% din valoarea adăugată în întreaga activitate economică din Europa și prin asigurarea a 2/3 din locurile de muncă din UE.

Administrația locală timișoreană nu poate evita pe termen lung această nevoie publică obiectivă….!”

Comentarii

comentarii