Acasă Actualitate Prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT, în Republica Coreea

Prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT, în Republica Coreea

DISTRIBUIȚI

În cadrul vizitelor înscrise diplomației academice, prof. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, desfășoară în aceste zile o deplasare externă în Republica Coreea, la invitația Korea Fundation.

Delegația internațională este compusă din mai mulți reprezentanți ai unor universități din toată lumea, precum Markos Kounalakis (Hoover Institution, Stanford University), dr. Md. Akhtaruzzaman (University of Dhaka), Beshara Doumani (Birzeit University), Kirk W. Larsen (Brigham Young University, Utah).

Obiectivul principal al programului din Coreea vizează promovarea programelor de studii ale Universității de Vest din Timișoara, fiind în atenție mai cu seamă programele adresate studenților internaționali, cu accent asupra celor mai noi dintre acestea, din sfera științelor economice, ale psihologiei, informaticii și matematicii, dar și din alte domenii de nișă.

Programul delegației propune mai multe întâlniri oficiale, printre care se află vizitarea Academiei Naționale de Diplomație din Coreea (KNDA), a Consiliului pentru Educație Universitară (KCUE), dar și vizitarea unei prestigioase intituții de învățământ superior, Korea University  (TBD), ori întâlnirile de la King Sejong Institute Foundation, de la Intitutul Național pentru Educație Internațională sau de la Academia pentru Studii Coreene.

Coreea are un potențial ridicat pentru deschiderea de noi orizonturi de cooperare universitară și pentru  dezvoltarea dialogului academic cu UVT și mediul academic românesc.

 

Comentarii

comentarii