Acasă Actualitate Prof. Marin Popescu este dezamăgit că procentul de promovabilitate la titularizare în...

Prof. Marin Popescu este dezamăgit că procentul de promovabilitate la titularizare în Timiș este mult prea mic

320
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș susține că după contestațiile la examenul de titularizare procentul de promovabilitate a profesorilor a crescut cu mai mult de un procent.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef, se arată nemulțumit de aceste rezultate. ”Astfel, de la 47,78% procentul a crescut la 48,95%. Suntem sub medie, ceea ce nu e bine deloc. Chiar să fim pe medie nu e bine. La examenul de titularizare au participat 901 candidați. Trebuie să recunosc că sunt puțin mâhnit de această situație. Mi-aș fi dorit ca profesorii care au luat peste 7 să fie mult mai mare. Cauzele sunt multiple. Important cât de mult își doresc colegii noștri să se titularizeze și să fie determinați pentru astfel de concursuri”.

Și anul acesta au avut loc pregătiri pentru acest tip de concurs. Focusarea a fost mai mult pe educatori și învățători, dar din păcate efectele nu sunt cele așteptate. De aceea vor reîncepe pregătirile pentru examenul ce va avea loc în 2022. Fiindcă sistemul de învățământ din Timiș are nevoie de cadre didactice îi acceptă și pe cei care nu au luat nota șapte. Prin urmare ei vor fi stimulați să participe la pregătirile ce vor avea loc pentru ca la anul să poată obține peste 7 la examenul de titularizare.

Comentarii

comentarii