Acasă Actualitate Prof. univ. dr. Emilian Popovici: Medicamentul minune care salvează lumea de COVID19...

Prof. univ. dr. Emilian Popovici: Medicamentul minune care salvează lumea de COVID19 inventat de medicii din Israel

1843
DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății de Epidemiologie din România și cadru didactic la UMF Timișoara prezintă o veste minunată pentru toată lumea de la Spitalul Ichilov din Israel!

Cercetările de fază 1 pentru medicamentul Corona s-au încheiat. 29 din 30 de pacienți în stare moderată până la severă au fost externați din spital în doar 3-5 zile. Acesta este EXO-CD24, un preparat inovator bazat pe exosomi îmbogățiți cu CD24, care este dat prin aspirație directă în plămâni pentru a eradica furtuna de citokine rezultată din virusul COVID-19.

Boala Corona (COVID-19) are două etape principale în boală. Prima etapă este similară bolii gripale și nu necesită tratament specific, ci doar îngrijire de susținere. Faza a doua apare la 5-7% dintre pacienți, într-un astfel de mod cu factori de risc și se caracterizează prin supraactivitatea sistemului imunitar. Ceva numit furtuna de citokine. Până în prezent, în ciuda eforturilor nesfârșite, nu există niciun medicament care să fie dovedit a fi eficient în tratarea coroanei.

Chiar dacă vaccinurile își îndeplinesc funcția și chiar dacă nu se produc mutații noi, totuși, într-un fel sau altul, coroana va rămâne cu noi. În acest scop, am dezvoltat un medicament unic. EXO-CD24. Un eveniment fără precedent. Aproximativ șase luni din momentul în care ideea a fost concepută și tehnologia a fost inventată până când a fost testată pentru prima dată la om, în prima fază clinică “, spune prof. Nadir Arber, unul dintre medicii și cercetătorii proeminenți ai spitalului, căruia i se încredințează dezvoltarea medicamentului.

EXO-CD24 este un medicament inovator, albastru și alb, orientat spre obiective, dezvoltat pe baza multor ani de cercetare în laboratorul prof. Nadir Arber, la Centrul Medical Tel Aviv. Preparatul este destinat pacienților moderat-severi, pentru a preveni deteriorarea într-o situație dificilă.

Este un medicament care salvează viața. Până în prezent, preparatul a fost încercat cu mare succes, la 30 de pacienți severi, dintre care 29, starea medicală s-a îmbunătățit în decurs de două până la trei zile și majoritatea au fost externate acasă în decurs de 3-5 zile. Cel de-al 30-lea pacient și-a revenit, de asemenea, dar mai mult timp.

Medicamentul se bazează pe exosomi care sunt și clivaje care sunt eliberate din membrana celulară și utilizate pentru comunicarea intercelulară. Îmbogățim exosomii cu proteine ​​24CD. Această proteină este exprimată pe suprafața celulei și are un rol cunoscut și important în reglarea sistemului imunitar “, explică dr. Shiran Shapira, directorul laboratorului prof. Arber, care conduce cercetările privind proteina CD24 de peste două decenii.

Preparatul se administrează prin inhalare, o dată pe zi, timp de doar câteva minute, timp de cinci zile. Unicitatea preparatului constă în următoarele fapte: un mecanism dublu care acționează pentru a inhiba acțiunea căii care duce la furtuna imună și la secreția multiplă de citokine. Preparatul este direcționat direct către inima furtunii către plămâni, astfel încât, spre deosebire de multe alte preparate din lume, care sunt administrate sistematic și inhibă selectiv o anumită citokină sau acționează mai larg, dar provoacă efecte secundare severe și multiple, EXO-CD24 este administrat local, funcționează extensiv și nu are efecte secundare. Acesta este un preparat avansat, care poate fi produs rapid și eficient și la un cost foarte scăzut, care este produs în fiecare unitate farmaceutică din țară și, în scurt timp, poate fi furnizat tot consumul global “, explică prof. Arber.

Prof. Roni Gamzo, directorul Centrului Medical Ichilov din Tel Aviv, adaugă: „Prof. Nadir Arber este un cercetător și medic talentat. Cercetările efectuate în laboratorul său sunt inovatoare și sofisticate și pot salva pacienții Corona.

Rezultatele sale pentru cercetarea în prima fază au fost excelente și ne-au oferit tuturor o expresie de încredere în metoda pe care o cercetează în laboratorul său de la Ichilov de mulți ani. Personal, îl asist în obținerea aprobării.”, explică prof. Roni Gamzo.

Comentarii

comentarii