Acasă Actualitate Prof. univ. dr. habil. Constanța Popescu, Doctor Honoris Causa al UAV

Prof. univ. dr. habil. Constanța Popescu, Doctor Honoris Causa al UAV

DISTRIBUIȚI

La finele săptămânii trecute, Sala festivă a Senatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare la festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, doamnei profesor Constanța Popescu.

Profesori, doctoranzi, foști studenți, prieteni au fost prezenți la Arad pentru a asista la ceremonia de acordare a înaltului titlu academic.

Personalitate complexă, plină de energie, mereu dornică să se autodepășească, doamna Constanța Popescu reprezintă un model de dascăl pe care orice tânăr și l-ar dori să-l întâlnească măcar o dată pe parcursul vieții de student.

„Prof. univ. dr. habil. Constanța Popescu este un remarcabil dascăl, un pedagog desăvârșit cu o bogată activitate științifică, apreciată la nivel național și internațional. Activitatea sa intelectuală este dublată de o activitate managerială intensă, domnia sa contribuind la dezvoltarea instituțională a Universității „Valahia” din Târgoviște. Este o personalitate de prestigiu a învățământului superior economic care va aduce un plus de valoare comunității academice a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Ne bucurăm să onorăm reușitele acestei personalități care aduce cinste mediului universitar și să o primim în comunitatea noastră academică”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Din comisia de Laudatio au făcut parte: Prof. univ. dr. Maria Negreponti-Delivanis, Universitatea Macedonia din Salonic, Grecia, Prof. univ. dr. Valeriu Ioan Franc, Academia Română și Prof. univ. dr. habil. Leonardo Badea, Academia de Studii Economice București, Viceguvernator al Băncii Naționale.

Președintele comisiei a fost prof. univ. dr. Ioan Radu, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

 

Comentarii

comentarii