Acasă Actualitate Profesoara boschetară – minge de ping-pong pe masa autorităţilor

Profesoara boschetară – minge de ping-pong pe masa autorităţilor

DISTRIBUIȚI

Refuzată la Neuropsihiatrie, Venera se întoarce în stradă
Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul fostei profesoare care a ajuns să doarmă în stradă, la Timişoara. După mai multe reclamaţii ale vecinilor, femeia care umblă cu mai multe plase de gunoaie în mână şi doarme în mijlocul străzii a fost ridicată de poliţiştii comunitari, din Calea Aradului. Venera Ibis (51 ani) a fost dusă direct la Clinica de Neuropsihitarie de pe Văcărescu. Medicii de aici au consultat-o şi i-au dat drumul. Fosta profesoară, care, cel mai probabil, din cauza unei depresii puternice a pierdut tot ce avea s-a întors în stradă. Femeia care nu a fost internată la  neurpsihiatrie are de departe un comportamennt deviant. Fie înjură în gura mare trecătorii sau doar personaje imaginare, fie merge fără absolut nicio noimă. Trece pe cealaltă partea a străzii, pentru ca peste doar 2 minute să facă exact pe dos.

Misiune încheiată pentru Poliţia Comunitară…

 Poliţia Comunitară spune că şi-a dus misiunea la capăt, responsabilii de la clinica de neuropsihiatrie din Timişoara, care i-au dat drumul femeii, se plâng că au prea puţin personal şi doar cazurile foarte grave pot fi internate, iar serviciile sociale aruncă mingea de la unul la altul şi pun mai multe condiţii pentru a o ajuta pe fosta profesoară. „Noi am făcut tot ce a depins de noi. Pentru rezolvarea acestui caz social trebuie să se implice structurile de servicii sociale. Poliţia comunitară şi poliţia în general nu se poate ocupa de soluţionarea acestor situaţii, pentru asta sunt serviciile specializate. Noi luăm măsuri de sancţionare în cazul în care se încalcă vreo lege sau hotărâre de consiliu local şi ducem persoanele fără adăpost către servicii medicale de specialitate”, spune Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.

Birocraţia loveşte în plin şi serviciile sociale

Rodica Negrea, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, a declarat că singura şansă a acestei persoane este să meargă la azilul de noapte de pe strada Brâncoveanu din Timişoara şi să doarmă noaptea. Acolo va fi primită fără nicio problemă, iar asistenţii şi psihologii stabilimentului vor discuta cu ea şi va putea fi ajutată, pentru a i se găsi un adăpost. Una dintre opţiuni este Bacova. Singura condiţie este să aibă acte de identitate. Mariana Stoianov, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara de pe lângă Primăria Timişoara, a subliniat, de asemenea, că această persoană ce doarme pe stradă trebuie, în primul rând, să aibă carte de identitate pe Timişoara. Numai atunci va putea fi ajutată. Până atunci, femeia trebuie să colaboreze şi să accepte să se adăpostească la azilul de noapte de pe str. Brâncoveanu, pe timpul nopţilor, mai ales că acum este anotimpul rece şi este foarte greu să reziste mult timp pe stradă. Altă cale nu prea există. Numai aşa un asistent social se va ocupa de caz şi va putea fi trimisă la un adăpost mai sigur. Chestiunea este că femeia nu are o locuinţă şi o adresă exactă unde poate fi găsită, aşa că este foarte dificil de găsit şi discutat cu ea. Şi mai grav este că foarte greu se poate comunica direct cu ea. Femeia nu prea ascultă pe nimeni.

Comentarii

comentarii