Acasă Actualitate Profesorii au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis: ”Preîntâmpinați escaladarea conflictului!”

Profesorii au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis: ”Preîntâmpinați escaladarea conflictului!”

DISTRIBUIȚI

Sindicaliștii din învățământul din Timiș atenționează că Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au trimis o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis, în numele celor peste 300.000 de salariați din educație ale căror drepturi și interese le reprezintă.

În document, sindicaliștii atrag atenția că actualul guvern amână, în continuare, punerea în aplicare a unor acte normative care vizează salariații din învățământ.

”Având în vedere perioadadificilăpe care o traversăm, ne adresăm Domniei Voastre și vă solicităm respectuos ca, în baza art. 80 alin. (2) din Constituția României, [potrivit căruia „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”] să interveniți pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educație.

Excelență, considerăm că este imperativ să chemați la dialog președinții partidelor politice care formează coaliția de guvernare, precum și pe prim-ministrul României, pentru a găsi soluțiile corecte și concrete pentru ca proiectul național „România Educată“ –  inițiat și susținut de Domnia voastră – să poată fi implementat.

În speranța că veți da curs prezentei cât mai repede posibil, vă asigurăm de întreaga noastră stimă”, se arată în scrisoarea semnată de președinții celor trei organizații sindicale.

 

 

Comentarii

comentarii